Kardiologs Ērglis pasaka, ko domā par “Sputnik V” vakcīnu

Kardiologs Andrejs Ērglis kanāla Rīga TV24 raidījumā “Uz līnijas” paudis viedokli par Krievijā izstrādāto vakcīnu pret Covid-19 “Sputnik V”

Ērglis norāda, ka šobrīd ir iepazinies ar publikāciju, kurā ir pierādīta “Sputnik V” vakcīnas efektivitāte. Pašreiz šo vakcīnu pēta Eiropas Zāļu aģentūra.

Ērglis norāda, ka arī Krievijā izstrādātajai vakcīnai “jāiziet visas fāzes”. Nepietiek ar vakcīnas izstrādi, nepieciešams arī saprast, kā tā tiks saražota, piegādāta citām valstīm un, kas par visu atbildēs. Viņš saskata, ka tieši šajos aspektos tas ir “politisks jautājums”.

Kamēr tas nav izdarīts, nav jēgas par tādām lietām runāt. […] Tur ir ārkārtīgi daudzas lietas par ražošanas procesu un loģistikas nodrošināšanu,” pauž ārsts.

 

Jau vēstīts, ka Latvijas Televīzija ziņoja, ka Latgalē, tāpat kā Rīgā, Pierīgā un citviet Latvijā, kur plaši tiek patērēti Krievijas mediji, ģimenes ārstiem jācīnās arī ar tajos izplatīto mītu, ka Rietumu vakcīnas ir nederīgas vai pat kaitīgas, bet vienīgā labā – “Sputņik V”.

Kā domā, kad Latvijai izdosies pārvarēt pandēmiju un dzīve varēs atrgiezties "normālās sliedēs"

Lasi arī: Geitss pareģo pandēmijas beigas: Tas aizņems vairāk laika nekā iepriekš gaidīts

Arī vairums Latvijas Televīzijas uzrunāto cilvēku Balvos un Rugājos atzīst – viņi vai nu nevakcinēsies vispār, vai gaidīs Krievijas vakcīnu. No visiem LTV uzrunātajiem ļaudīm tikai Ausmas kundze jau saņēmusi poti, un arī tikai tādēļ, ka “Sputņik V” nevarēja sagaidīt.

Latvijas amatpersonas neizslēdz iespēju iegādāties arī “Sputņik V” vakcīnas, ja tās saņems Eiropas Zāļu aģentūras apstiprinājumu.

 

Šķir otru lpau, lai nosaktītos VIDEO

Spread the love

Pievienot komentāru