Kariņš paziņo kāda, viņaprāt, šobrīd ir vienīgā alternatīva vakcinācijai Latvijā un taisnojas par pēdējiem lēmumiem

Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš intervijā raidījumam “900 sekundes” paziņojis, kāda , viņaprāt, šobrīd ir vienīgā alternatīva vakcinācijai Latvijā un vienlaiksu arī skaidrojis valdības pēdējos, pretrunīgi vērtētos, lēmumus.

 

Vakcinēšanās pirms rudens ir svarīgākais darbs, un nepietiekamu tempu dēļ varētu atgriezties ierobežojumi, tā intervijā raidījumam “900 sekundes” sacīja K. Kariņš.

Lasi arī: Darba devēji nākotnē varēšot atlaist Covid-19 sertifikātus neieguvušus darbiniekus – lūk uz ko tas attieksies

Otrdien Ministru kabinets vienojies, ka darba devējam būs likumiskas tiesības atbrīvot no amata darbiniekus, kuri līdz 15. septembrim nebūs ieguvuši Covid-19 sertifikātu.

Kariņš intervijā “900 sekundēm” norādīja, ka pie tiešā regulējuma par obligātu vakcināciju atsevišķām profesijām šobrīd vēl tiek strādāts. Tāpat viņš piebilda, ka sabiedrībai ir tiesības saņemt drošu pakalpojumu un nesaslimt pakalpojuma saņemšanas brīdī.

Vai atbalsti ideju, ka atsevišķās profesijās (skolotāji, mediķi, policisti) vakcinācija ir obligāta?

Kariņš vērsa uzmanību, ka vakcinēšanās ir svarīgākais darbs, kas jāpaveic pirms rudens. Ja vakcinācijas tempi nebūs pietiekami, varētu atgriezties ierobežojumi, kas vispirms skars tos, kas nav vakcinēti.

Alternatīva vakcinācijai ir attālināta dzīve. Ne es to vēlos, ne kāds cits, es domāju, to vēlētos,” uzsvēra premjers.

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anete</cite>

    Kā var nepatikt attālināta dzīve? Uz visiem laikiem tā varētu palikt, bez nekāda vīrusa.

  • <cite class="fn">Inta</cite>

    Kariņu vajag attālināt un jo tālāk, jo labāk, piemēram, uz viņa dzimto ASV, un liegt ieceļošanu Latvijā uz visiem laikiem.

Pievienot komentāru