Koalīcija, šovakar pēc sapulces, pieņēmusi lēmumu Pavļuta demisijas lietā

Pēc medicīnas nozares izteiktās neuzticības veselības ministram Danielam Pavļutam (AP), Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien uzklausījis koalīcijas partnerus, kuri ir pārliecināti, ka ministram darbs jāturpina, vēsta portāls LSM.lv.

 

Premjers ar katru koalīcijas partiju situāciju valdībā pārrunāja individuāli, bet vēlāk sarunu turpināja koalīcijas kopsēdē. Nedz viņš, nedz koalīcijas partneri neuzstāj uz veselības ministra demisiju un sola strādāt kopsolī tālāk. Sarunu ar premjeru Pavļuta partijas biedri raksturoja kā skarbu un smagu.

“Situācijā, kur slimnīcās garāžas tiek pārvērstas par uzņemšanas nodaļām, pēdējais jautājums, ko risināt, ir, kuram būt labākam ministram šajā situācijā. Ir jāvienojas ar nozari un arī politiķiem jāvienojas strādāt kopā,” sacīja “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Lasi vēl: Tiesībsarga savdabīgais skaidrojums: Vakcinēt nevar piespiedu kārtā, bet …

Partiju pārstāvji norādīja, ka atbildība par krīzi veselības nozarē un dramatiskais Covid-19 pieaugums nav tikai veselības ministra ziņā.

Vai tu uzskati, ka Pavļutam ir jādemisionē no sava veselības ministra amata?

Tiek meklēts vainīgais, uz ko norakstīt visas nelaimes. Nedomāju, ka veselības ministrs ir vienīgais, kurš ir kļūdījies,” vērtēja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs.

“Demisija nebūs bez sekām. Pašā krīzes epicentrā atrast jaunu ministru un ministram iestrādāties, tas prasa laiku un tas var būt ļoti sarežģīti.

Ja no koalīcijas puses tiktu atbalstīta vai pieprasīta veselības ministra demisija, tas radītu ķēdes reakciju,” pauda Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars.

Spread the love

Pievienot komentāru