Labdarības projekta ietvaros “Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centrs’’ bērni Kronvalda parkā iestāda Dižstādu

Labdarības projekta “Atver savu sirdi” ietvaros, 2022. gada 10. maijā “Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centrs’’ bērni kopā ar mežsaimniecības uzņēmums SIA “Dižozols” un “Rīgas Meži ” Rīgā, Kronvalda parkā, iestādījuši Dižstādu.

Neraugoties uz to, ka ik gadu tiek runāts par vardarbībā cietušu bērnu emocionālo un fizisko atbalstu, šī problēma vēl aizvien skar neskaitāmus bērnus visā Latvijā. Sabiedriskais projekts «Atver savu sirdi» ir 18 dažādu nozaru pārstāvju iniciatīva.

Šos cilvēkus vieno kopīgs mērķis – atvieglot bērnu ikdienu un piepildīt sapņus. “Atver savu sirdi” galvenais ziedojumu mērķis ir sensorās istabas iekārtošana Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centrā. Sensorā istaba ir īpaši pielāgota slēgta vide, kurā pietiekošu gādību nesaņēmuši un psiholoģisku traumu guvuši bērni jūtas droši un pasargāti. Uzņēmums “Dižozols” šim mērķim noziedojis 1500 EUR

“Dižozols” uzskata, ka par bērnu labklājību un dzīves uzlabošanas apstākļiem atbalsta centros ir jārunā un jāiesaistās ne tikai projekta ietvaros.

Jānis Upenieks, “Dižozols” pārstāvis norāda, ka “Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centrs ir viena no 6 institūcijām Latvijā, kas par valsts budžeta līdzekļiem nodrošina sociālās rehabilitācijas pakalpojumu no prettiesiskām darbībām cietušiem bērniem.

“Mēs vēlamies sniegt papildus pienesumu šai organizācijai, atbalstot centru ne tikai finansiāli, bet arī paplašinot bērnu zināšanas, piemēram, par koku stādīšanu, ko šajā pasākumā mums palīdzēja sniegt “Rīgas Meži”. Rūpes par vidi sākas ar mums pašiem. Katrs mazais stādiņš ir jāaprūpē un jāsamīļo, lai tas izaugtu par kārtīgu koku. Tas pats attiecas arī uz mūsu bērniem – katram bērnam mūsu valstī ir jājūtas aprūpētam, mīlētam un lolotam.”

Uzņēmuma “Dižozols” un “BONO”, kas ir vienas grupas uzņēmumi, filozofija un pamatvērtības ietver jēdzienu – cilvēks centrā. Sekojot uzņēmumu ilgtspējīgas attīstības principiem, uzņēmumi atbalsta, ziedo un iesaistās sociālos projektos, kuru mērķis ir bērnu emocionālā un fiziskā izaugsme, kā arī disciplīnas un veselīgas pašapziņas veicināšana.

Spread the love

Pievienot komentāru