Lai kartupeļi augtu lieli ņem vērā šos padomus pirms stādīšanas

Stimulējoš iegriezums

Kartupeļu ražu var palielināt īpašā veidā, taču šis veids aizņem daudz laika un ir diezgan grūts, bet ir tā vērts – ražas pieaugums var pārsniegt 12-13%.

Iegriezumu ir jāveic aptuveni 1,5-2 mēnešus pirms stādīšanas. Tas ir jādara pirms dīgšanas, jo ja tie sākuši ir dīgt, tad jau ir par vēlu veikt iegriezumu.

Šis veids kā palielināt kartupeļu ražu mūsdienās nav tik aktuāls, bet ar katru gadu aizvien vairāk cilvēku izmēģina šo un ir priecīgi par negaidīto rezultātu.

Šķērsvirzienā iegriezums tiek veikts bumbuļa perpendikulāri asij. Dari to kā norādīts attēlā. Iegriezumam ir jābūt apmēram 1 cm dziļam.

Neuztraucies, ja gadījumā tev sanāk iegriezt dziļāk. Rezultātā katrs krūms rada vairākus lielus bumbuļus.

 

Ģeogrāfisks

Daudzi pieredzējuši dārznieki uzskata, ka kartupeļu raža ir atkarīga no tā kura virziena tā tiek stādīta. Lai kartupeļu būtu vairāk tos ir nepieciešams stādīt no ziemeļiem uz dienvidiem.

Mūsu platuma grādos līdz pusdienlaikam saule pilnībā apspīdēs vagas. Tas ļaus plantācijai iegūt vairāk siltuma un gaismu, līdz ar to ir gaidāma lielāka kartupeļu raža jau pavisam drīz.

Laistīšana

Par šo bieži vien tiek diskutēts. Daži cilvēki laista kartupeļus, daži nē, jo uzskata ka lietus visu izdarīs viņu vietā. Kartupeļus nav vajadzīgs laistīt bieži, jo tādā veidā tie var tikai sākt pūt.

Visas augšanas laikā ir vēlams tos pašiem aplaistīt 1-3 reizes. To ir jādara karstajās vasaras dienā, kad zeme ir pilnībā izkaltusi. Ja to darīsi šajās dienās, tad raža palielināsies.

Veiksmīgu ražu!

 

Avots: 7dach.ru

Spread the love

Pievienot komentāru