“Latvija? Kur tāda atrodas?”; Mihalkovs, Rastorgujevs un Šukšina komentē sankcijas, kas viņiem uzliktas

Latvija? Kur tāda atrodas?”

Vērts atzīmēt, ka dziedātājs Nikolajs Rastorgujevs par tik kategorisku Latvijas varas iestāžu lēmumu, vismaz publiski, arī nav noraizējies.

 

Izpildītājs stāstīja, ka uz ārzemēm dodas tikai un vienīgi atpūtas nolūkos, un par Latvijas aizliegumu mākslinieks domās “kā pašu pēdējo” . Dmitrijs Pevcovs, piemēram, ir pārliecināts, ka Latvijas varas iestādes “baidās no patiesības”.

Lasi arī: Krievijas zvaigznes masveidā aizbrauc no valsts; Nikolajs Baskovs nosoda visus, kas pamet dzimteni

Marija Šukšina intervijā žurnālistiem sacīja: “Es tur nedošos. Šajā valstī ir ieviests Georga lentas lietošanas aizliegums.”

 

Tiesības iekļaut personas to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijas Republikā aizliegta jeb tā dēvētajā “melnajā sarakstā”, ir noteiktas Imigrācijas likuma 61. pantā. Latvijas Republikai nevēlamas personas (persona non grata) saskaņā ar Imigrācijas likuma 61. panta otro daļu  “melnajā sarakstā” iekļauj ārlietu ministrs. Iekšlietu ministrs iekļauj ārzemnieku šajā sarakstā, pamatojoties uz kompetento tiesībsargājošo iestāžu atzinumu.

 

Ārlietu ministrija informē, ka visefektīvāk ierobežojošos pasākumus ir īstenot Eiropas Savienības līmenī, nevis nosakot nacionālos ieceļošanas aizliegumus Imigrācijas likumā noteiktajā kārtībā. Jautājumi par nacionālo ieceļošanas aizliegumu noteikšanu tiek izskatīti tikai izņēmuma gadījumos.

Nav gan zināms, vai šiem Krievijas pilsoņiem aizliegums ieceļot ir tikai Latvijas līmenī, vai visas Šengenas zonas līmenī.

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru