Finanšu analītiķis atklāj skarbo patiesību, par to cik lielas pensijas Latvijā gaidāmas nākotnē

Latvijas Radio 5 rubrikā “Jauni un bagāti” finanšu analītiķis Valters Vestmanis atklājis statistiku un skarbo patiesību par to, cik lielas pensijas nākotnē gaidāmas Latvijā. 

Latvijas iedzīvotājiem jārēķinās, ka labākajā gadījumā nākotnē pensija būs puse no pēdējās darba algas, tāpēc uzkrājumi jāveido pašiem, norādīja V. Vestmanis.

Latvijā ir ļoti populāri skatīties uz pensiju sistēmu ar lielu skepsi, bet vēl populārāk ir neveidot uzkrājumus vecumdienām, kā to dara Rietumeiropas valstīs, vērtēja Vestmanis.

Lasi arī: “Latvija? Kur tāda atrodas?”; Mihalkovs, Rastorgujevs un Šukšina komentē sankcijas, kas viņiem uzliktas

Viņš norādīja, ka sabiedrībā pastāv uzskats, ka Rietumos ir ļoti lielas pensijas, taču analītiķis skaidroja, ka uz pensijām jāskatās nevis absolūtos skaitļos, bet gan uz statistiskiem rādītājiem, kas parāda, cik liela ir pensija salīdzinājumā pret pēdējo darba algu.

Eiropas vidējais rādītājs ir ap 65%, Latvijā ir kaut kur ap 50%. Tas nozīmē, ka Latvijas pensiju sistēma labākajā scenārijā līdz 50% no tavas pēdējās darba algas varētu nodrošināt. Tas ir optimistisks, pozitīvs scenārijs,” Vestmanis norādīja.

“Tas nozīmē, ja visu dzīvi strādājāt un pēdējā alga ap 2000 ir bijusi, no pensijas jūs varētu sagaidīt 1000,” viņš paskaidroja.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un noklausītos pilnu interviju un analīzi 

Spread the love

Pievienot komentāru