Levits paziņo, ka Covid-19 mājsēde ir jāatceļ, bet prasa no valdības arī papildus lietas

Savukārt valdībai ir jānosaka skaidri kritēriji rīcībai situācijā, ja būs jauni Covid-19 uzliesmojumi.

Pēc viņa teiktā, valdībai jānolemj, kas tiks darīts un kādi konkrēti pasākumi tiks veikti, un pie kāda saslimstības līmeņa. Levita skatījumā, jābūt perspektīvai, zināmai drošībai, kas tiks darīts, nevis tā, kā bijis iepriekš, kā “valdība pēdējā brīdī kaut ko lemj”, par ko nav īstas skaidrības.

Katrā ziņā konsekvence ir nepieciešama. Es sagaidu, lai šonedēļ valdības sēdē tiktu izpildīts tas solījums, kas tika dots, kad tika noteikta mājsēde,” sacīja prezidents.

Pēc viņa teiktā, saslimstība vairs nepieaug, līdz ar to valdības noteiktie ierobežojošie pasākumi ir bijuši veiksmīgi.

“Pandēmijas krīze reiz beigsies,” viņš pauda, sakot, ka tas notiks, pateicoties diviem faktoriem, no kuriem viens ir saprātīgi apzinīgi cilvēki, kas vakcinēsies, un otrs faktors – mediķi, kuri pašaizliedzīgi pilda savus pienākumus.

Pēc viņa teiktā, jo ātrāk tiks aptverts plašs iedzīvotāju loks un panākta plaša Covid-19 vakcinācijas aptvere, jo ātrāk šī krīze tiks pārvarēta.

“Aicinu visus tos, kuri vēl nav vakcinējušies, to darīt,” sacīja Levits. Savukārt vakcinētos viņš aicināja uzrunāt nevakcinētos, skubinot viņus vakcinēties.

Lasi arī: Fūrmanis atklāj informāciju par Latvijas Ārstu biedrības aizkulisēm un savas aiziešanas “nesmukumiem”

Pēc Levita teiktā, vēl viena problēma esot tā, ka Latgalē pandēmija izplatās daudz straujāk, jo tur vakcinēto skaits ir mazāks nekā citos reģionos.

Tas nozīmē, ka citām pašvaldībā būtu jāpalīdz Latgales pašvaldībām cīņā ar pandēmiju. Pēc mājsēdes atcelšanas, ja šāds lēmums šonedēļ tikšot pieņemts, Levits cerot, ka būšot valdības izbraukuma sēde Latgalē, lai iepazītos ar situāciju tur.

Tas ir mūsu sāpju bērns,” par situāciju ar vakcināciju pret Covid-19 Latgalē sacīja Levits.

Kā ziņots, Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanai Latvijā līdz 11. janvārim izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.

Striktāki ierobežojumi jeb mājsēde, kas paredz arī aizliegumu bez īpašas nepieciešamības uzturēties ārpus dzīvesvietas no pulksten 20 līdz 5, ir spēkā līdz 15. novembrim.

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru