Lielbritānijas Vakcinācijas un imunizācijas komitejas vadītāja paziņotais par vakcināciju izraisījis viedokļu apmaiņas vētru

Oksfordas Universitātes profesors Endrū Polards, kurš vada Lielbritānijas Vakcinācijas un imunizācijas komiteju, paudis viedokli, kas izraisījis lielass diskusijas un viedokļu apmaiņas internetā. 

 

Viņš paziņojis, ka Covid-19 vakcīnas balstdevu potēšana ik pēc dažiem mēnešiem nav ilgtspējīgs risinājums, tādēļ svarīgāk būtu koncentrēties uz riska grupu vakcināciju.

Mēs nevaram vakcinēt visu planētu ik pēc četriem vai sešiem mēnešiem. Tas nav ilgtspējīgs vai finansiāli saprātīgs risinājums. Nākotnē mums vairāk jādomā par riska grupu aizsardzību,”

intervijā laikrakstam “The Daily Telegraph” atzina profesors Polards, kurš kopā ar kolēģiem izstrādāja kompānijas “AstraZeneca” ražoto vakcīnu pret Covid-19.

Polards spriež, ka nav vajadzības par katru cenu vakcinēt visus iedzīvotājus vecumā virs 12 gadiem. “Mums jākoncentrējas uz riska grupām, nodrošinot, lai viņiem ir pieejamas balstdevas un ārstēšana, kas viņus pasargātu.”

Lasi arī: Ārsts Kļava: Pandēmija ir tikai ģenerālmēģinājums tam, kas pasauli gaida nākotnē  

Polards norāda: kamēr bagātās valstis vakcinē savus iedzīvotājus ar trešo vai pat ceturto Covid-19 vakcīnas devu, trūcīgās valstīs mazāk nekā 10% iedzīvotāju ir saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, ko profesors saka par pandēmijas beigām un kad tas notiks (plus piedalies aptaujā un paud savu viedokli par šo jautājumu)

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Uldis</cite>

    Aptauja ir stulba! Aptaujas autors ir neizglītots idiots, tāds pats kā Levits un Kariņš! 😀

Pievienot komentāru