Livonijas balvas saņem AS “Latvijas finieris” un SIA “Graanul Invest”

Ceturtdien, 12.septembrī, Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera pasniedza Livonijas balvas, ko saņēma AS “Latvijas Finieris” par veiksmīgu darbu Igaunijā un SIA “Graanul Invest” par sasniegumiem un ieguldījumiem Latvijā.

Livonijas balvas ceremonijā piedalījās, kā arī īpaši veidotās balvas un sertifikātus pasniedza Igaunijas vēstnieks Latvijā Arti Hilpus (Arti hilpus), Latvijas vēstnieks Igaunijā Raimonds Jansons, kā arī LTRK pārstāvis Igaunijā Kaspars Pacēvičs.

AS “Latvijas Finieris” padomes loceklis Jānis Staris saņemot balvu pauda: “ Mēs esam patiešām priecīgi, ka kokrūpniecība Igaunijā tiek novērtēta. Katrs igaunis saprot, ka meža audzēšana ir labs zemes izmantošanas veids un savukārt koka izmantošanas veids ir viņu un nocirst un pārstrādājot pievienot tam papildus vērtību. Pateicamies paužam lielu pateicību Kohila Vineer rūpnīcas darbiniekiem, kuru darba rezultātā esam saņēmuši Livonijas balvu par veiksmīgu darbu Igaunijās.”

Savukārt SIA “Graanul Invest” padomes priekšsēdētājs Kohila Vineer sacīja, ka: “Investīcijas un ieguldījumi no Igaunijas uz Latviju ir sniegušas labus rezultātus, kas ir viens no rādītājiem par veiksmīgu ekonomisko sadarbību un tās nepieciešamību starp abām valstīm. Mēs esam ļoti pagodināti saņemt Livonijas balvu. “

Pasākums tika rīkots sadarbībā ar Tartu Zinātnes parku, līdztekus rīkojot arī Igaunijas – Latvijas biznesa forumu “Koka nozares iespējas un izaicinājumi”, kas notiek Tartu, lai ar uzņēmējiem diskutētu par kokapstrādes nozari. Tajā piedalījās dažādi jomas eksperti, kā arī LTRK un Igaunijas TRK pārstāvji. Igaunijas – Latvijas forums ir ikgadējs pasākums, kurā satiekas abu valstu politikas veidotāji un uzņēmumi, lai diskutētu par veidiem, kā veicināt Igaunijas un Latvijas uzņēmumu savstarpēju sadarbību noteiktā nozarē.

Pērn balvas saņēma SIA “Valmiermuižas alus” par veiksmīgu darbu Igaunijā un AS “Latvijas maiznieks” par sasniegumiem Latvijā. Livonija balva pirmo reizi pasniedza 2013.gadā, kad to iniciēja Igaunijā strādājošie Latvijas uzņēmēji, tādējādi rādot savu varēšanu un lieliskās idejas. Mērķis ir godināt abās valstīs strādājošu uzņēmumu atpazīstamību, konkurētspēju un aicināt Igaunijas un Latvijas uzņēmumus savstarpēji sadarboties, lai rezultāti būtu pēc iespējas efektīvāki. Pirmo balvu saņēma Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums. Iepriekš Livonijas balvu saņēma AS “Balticovo” par biznesa attīstīšanu Igaunijā, un AS “Tallink Latvija” par sasniegumiem Latvijā.

Līdztekus biznesa forumam un Livonijas balvas pasniegšanai, LTRK organizē arī kokapstrādes nozares tirdzniecības misiju uz Tartu. Dalībniekiem būs iespēja apmeklēt arī vairāku uzņēmumu ražotnes, tostarp AS “Kodumaja” un AS “Lasita Akens”. Tāpat arī tirdzniecības misijas ietvaros tiek organizētas vairākas biznesa tikšanās starp abu valstu uzņēmumiem.

Pasākumi tiek organizēta projekta DELBI 2 ietvaros, kura mērķis ir veicināt abu valstu uzņēmumu savstarpēju sadarbību. Projekts DELBI 2 tiek ieviests un līdzfinansēts ar Interreg Igaunijas-Latvijas programmas atbalstu. Projekta periods: 01.04.2017-31.03.2020.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2500 individuāli biedri un vairāk nekā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2017.gadā pārsniedza 14,8 miljardus eiro.

LTRK pārstāv savu biedru – uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma – vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) – biedre.

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80.gadu!

Spread the love

Pievienot komentāru