LTV ziņo: cīņā ar Covid-19 dzīvību zaudējis viens no Stradiņu slimnīcas galvenajiem infektologiem

2020. gada 31. decembra vakarā mūžībā devies Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (Stradiņa slimnīcas) ārsts infektologs Pauls Aldiņš (1971-2020), kurš kopš pandēmijas pirmsākumiem aktīvi iesaistījies Covid-19 slimnieku ārstēšanā, taču pats zaudēja cīņā ar šo slimību, liecina slimnīcas mājaslapā pieejamā informācija.

“Slimnīca ir zaudējusi izcilu ārstu, zinātnieku, pedagogu un kolēģi. Viņa ieguldījums Latvijas infektoloģijas nozares attīstībā ir nepārvērtējams. Pauls Aldiņš ir viens no HIV, imūnsupresēto pacientu un vīrusa hepatīta modernās ārstēšanas pamatlicējiem Latvijā, nenogurstoši izglītojis kolēģus un studentus abās Latvijas medicīnas universitātēs,” norādīja Stradiņa slimnīcā.

Lasi arī: No gada sākuma daudzos mobilajos telefonos vairs nedarbosies “WhatsApp” – noskaidro, vai arī tavs telefons ir sarakstā

Saskarsmē ar pacientiem Aldiņš bijis ārsta visaugstāko ētikas un profesionalitātes standartu paraugs, arī darbā pret kolēģiem vienmēr atsaucīgs, pacietīgs un laipns, nekad neaizmirsa izpildīt solīto, bijis precīzs līdz sīkākai detaļai. Aldiņš godam pārstāvējis Stradiņa slimnīcas vārdu ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskā mērogā, piedaloties gan pētniecības, gan izglītojošās aktivitātēs, atzīmēja slimnīcā.

Stradiņa slimnīca izsaka visdziļāko līdzjūtību Aldiņa ģimenei, piederīgajiem, draugiem un kolēģiem, viņu pāragri mūžībā pavadot.

 

Arī svarīgi: Modele un influencere Diāna Kubasova aicina visus “bēgt” no Latvijas

 

Spread the love

Pievienot komentāru