(!) Mēnešreižu laikā nekādā gadījumā nedrīkst darīt šīs lietas

Menstruāciju laikā mainās hormonu līmenis, mainās organisma reakcija uz dažādām zālēm. Var parādīties alerģija pat ne no kā. Lietojot zāles organisms var reaģēt pavisam dažādi. Ja jūti, ka tev ir nelabi, reibst galva, ir patstāvīgs nogurums, nav spēka, asas sāpes, – uzreiz dodies uz slimnīcu.

Kāpēc mēnešreižu laikā nedrīkst iet karstā vannā? Jo karsta vanna stimulē asinsriti un tas var izraisīt stipru asiņošanu. Tas pats attiecas uz karstu dušu, saunu un pirti. Stipru asiņošanu var izraisīt arī alkohola lietošana. Alkohols iznīcina orgnismu no iekšienes, tādēļ šajā kritiskajā laikā nedrīkst lietot neko alkoholisku.

Nedrīskt ēst arī dažus produktus, kā piemēram, šokolādi, sausu maizi, pārāk sāļu vai skābu ēdienu, krējumu, riekstus, pienu, kafiju, dažādas desas. Šie produkti var izraisīt jums stipras galvassāpes. Jāpiedomā ir ko ēd un no kā pārtiec arī ikdienā ne tikai mēnešreižu laikā. Esiet uzmanīgas!

Viss saistās ar hormonālo stāvokli, kurs mainās šī perioda laikā. Tas ietekmē jūsu matus, nagus, tādēļ tie šajā laikā mēdz neklausīt. Jāatcerās, ka arī ir jāēd regulāri un kārtīgi, lai organismam būtu no kā pārtikt un lai aisinsrite turpinātu darboties.

Parūpējies par sevi: nevajag skatīties drūmas filmas, lasīt skumjas grāmatas, izklāstīt savas emocijas visiem un mīlas dzīvi. Sargājiet un rūpējieties par sevi!

Avots: vmirechudes.com

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Linda</cite>

    Lai gan mēnešreizes pārciešu diezgan smagi, nekad neesmu ne jutusi, ne novērojusi, ka iešana pirtī mēnešreižu laikā kaut kā kaitētu.

Pievienot komentāru