Mūsu kaķis aizgāja pie kaimiņa

Domāju, ka visi, kuriem mājās dzīvo kaķis, var pastāstīt ne mazums smieklīgu stāstu par saviem mīluļiem, jo viņi, reizēm, patiešām mūs pārsteidz ar savu uzvedību.

Tas ir Jos, mans kaķis un šodienas stāsta varonis.

No jums kādreiz ir aizgājis kaķis? No mums – jā, un nav jau tā, ka mēs viņam darījām pāri. Bet reiz mūsu kaķis Jos nolēma padzīvot pie kaimiņa un aizgāja. Kā tā sanāca, tūlīt pastāstīšu!

Jau no agra vecuma mūsu Jos bija neticami ziņkārīgs: viņš vienmēr sagaida viesus, iepazīstas un ar lielu interesi rakājas viņu mantās.

Reiz vēlu vakarā pie durvīm atskanēja zvans, mēs nevienu negaidījām, izrādījās, atnācis kaimiņš.

Vīrs pajautāja, kas noticies, bet viņš saka: “Ienāc pie manis un savāc savu kaķi, viņš pie manis ieskrēja, un es viņu nevaru noķert…” Ieejot pie kaimiņa, vīrs patiešām tur atklāja mūsu Josu, viņš bija svarīgi izkārtojies dīvāna vidū, it kā būtu savās mājās.

Kā viņš atradās pie kaimiņa?

Tad mēs dzīvojām pie vīra vecākiem vecā Maskavas mājās, tur bija nelieli kāpņu laukumi, pa trijiem dzīvokļiem katrā stāvā. Vasara bija karsta. Lai dzīvoklī būtu vēsāk, kaimiņš, kurš dzīvoja pretī, nedaudz pavēra sava dzīvokļa ieejas durvis.

Dienā mēs pasūtījām ēdienu, kamēr kurjers pasniedza kastes, mūsu dzīvokļa durvis bija atvērtas, un acīm redzot tajā brīdī Jos arī aizgāja.

Pats interesantākais, ka kaķis nedevās klaiņot pa kāpņu telpu, kā to reizēm dara kaķi, viņš neminstinoties devās pie kaimiņa.

Bet tas vēl nav viss: kaimiņam ir savs kaķis, viņš ir ļoti bailīgs. Jos viņu tā nobiedēja, ka kaimiņa kaķis pēc tam baidījās vairākas dienas izkāpt no gultas apakšas. Vēl vairāk, mūsu kaķis apēda viņa ēdienu un devās gulēt uz kaimiņa dīvānu.

Kaimiņš stāstīja, ka pa dienu iesnaudies uz dīvāna, tad sajutis līdzās kaķi. Vēlējās to noglaudīt, bet tas sāka kost un skrāpēties. Kaimiņš atvēris acis un ieraudzījis, ka tas nav viņa kaķis.

Protams, kaimiņš pārbijās, es arī nobītos, ja mājās atklātu svešu kaķi. Viņš tikai pēc tam apjauta, ka tas ir mūsu Jos.
Lūk, tāds stāsts! Bet vai jums ir bijis kas līdzīgs?

Šo kadru mēs saucam “Josa psiholoģiskais portrets” – foto izsaka visu!

avots: vranya.net

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru