Mūsu slimības ir uzrakstītas uz sejas. Pilnais slimību saraksts

Sauss deguna dobums var novest pie ožas traucējumiem. Deguna asiņošana var tikt saistīta ar pārlieku daudz šlakvielām organismā, “vecām” asinīm, kā arī asiņošana var sākties nepilnvērtīga uztura dēļ. Bieži vien deguns asiņo arī pārlieku taukainas vai ceptas pārtikas dēļ.

Alerģiskas iesnas un polipi (lai arī cik dīvaini neizklausītos) var sākties, ja uzturā pārāk lielos daudzumos tiek lietots auksts ēdiens, kā arī tad, ja lielākā daļa ēdienkartes sastāv no svaigiem dārzeņiem un vispār svaigas pārtikas.

Lūk, pāris noderīgi padomi no tradicionālās Tibetas medicīnas. Lai ārstētu un veiktu plaušu slimību profilaksi, jāveic deguna sānu daļu masāža, bet sirds slimību profilaksei – jāmasē deguna pats galiņš.

LASI VĒL: Kāpēc ūdens lietošanai, pirmajam kārtām pēc atmošanās, ir liela nozīme veselībai. Sāciet dienu pareizi!

Aizlikta deguns gadījumā Tibetas ārsti iesaka izskalot deguna dobumu ar ūdens un sāls maisījumu (vārāmā sāls vai jūras sāls), kā arī tai klāt jāliek kurkuma. Būs nepieciešama 1 tējkarote sāls un 1/3 tējkarotes kurkuma, to visu beriet glāzē ūdens. Maisījumu iepiliniet deguna dobumā un gaidiet, kamēr pa rīkli sāks tecēt šķidrums, kuru vajadzēs spļaut ārā.

Ja jums ir sauss un iekaisis deguna dobums, labi palīdzēs sezamu eļļas iesmērēšana.

Tiem cilvēkiem, kuriem bieži asiņo deguns, ieteicams savā uzturā biežāk iekļaut jāņogas, ērkšķogas, zemesriekstus un soju.

Ķīnieši uzskata, ka deguns ir bagātības un materiālās labklājības rādītājs. Optimālais variants, ka deguns ir pietiekami liels, noapaļots, proporcionāls, bez īpaši izliektām nāsu daļām.

Lūpas ir liesas “zieds”, tādēļ lūpu plaisāšana un bālā nokrāsa liecina par iespējamu problēmu ar šo orgānu. Turklāt virslūpa ir īpaši saistīta ar kuņģi.

Ļoti svarīgi vienmēr sekot līdzi tam, lai lūpas būtu mīkstas un koptas, bez jebkādām sausām daļām, koduma pazīmēm un plīsuma vietām mutes kaktiņos. Tibetieši uzskata, ka maigas un mīkstas lūpas piesaistot bagātību.

Mēle ir sirds “ziediņš”. Ieteicams laiku pa laikam pārbaudīt savas mēles stāvokli, lai jau laikus varētu atklāt jebkādas problēmas ar savu sirdi agrīnās stadijās.

Vesela cilvēka mēles krāsa variē no tumši rozīga, līdz pat maigi sarkanam tonim. Pēc struktūras maiga, mitra, kustīga. Spilgti sarkanā krāsa un sausa mēle – pirmais organisma sniegtais signāls, ka kaut kas nav kārtībā. Cilvēkiem, kuriem ir hroniskas sirds slimības, mēle regulāri ir spilgti sarkanā krāsā, šķietami lakot mēles virsma un spics mēles galiņš. Ja ir problēmas ar gremošanas trakta darbību, uz mēles uzrodas dzeltenas nogulsnes un mutes dobumā ir nepatīkama piegarša. Ja ir limfātiskās vai endokrīnās sistēmas traucējumi, uz mēles parādās pelēkas nogulsnes, kā arī pasliktinās garšas receptoru darbība (garša paliek blāva vai vispār nav jūtama).

Zobi ir cilvēka kaulu sistēmas stāvokļa rādītājs. Zobu iršana vai bojāšanās, kā arī nepareizs sakodiens, “liekie” zobi, kas lien ārā no kopējās zobu rindas vai pat izveido otru rindu, signalizē par kopējām kaulu sistēmas problēmām.

Dzelteni zobi – liecina par aknu un žultspūšļa darbības traucējumiem. Tumši dzelteni zobi ar sarkanu nokrāsu – viens no virsnieru dziedzera hiperfunkcijas indikatoriem. Brūngana zobu nokrāsa norāda uz nopietnu imūnsistēmas pasliktināšanos.

Ausis ir nieru “ziediņš” (Tibetas ārsti uzskata, ka pupiņai līdzīgā ausu un nieru forma par to arī liecinot). Labā auss saistīta ar labo nieri, bet kreisā auss – ar kreiso nieri.

Uz ausīm atrodas visvairāk izvadošo punktu, kas saistīti ar iekšējiem orgāniem. Tieši tādēļ pareiza ausu masāža tiek uzskatīta par lielisku līdzekli cīņā ar virkni slimībām. Masāžu iespējams veikt arī bez ārsta konsultācijas: ar abām rokām apņemiet katru ausi un centieties, lai visi pirksti nosegtu auss gliemežnīcu. No sākuma pastiepiet ausi uz augšu, pēc tam uz leju, bet pēc tam paberzējiet ar plaukstām ausis tik ilgi, kamēr tās paliks sarkanas un sāks mazliet durt.

Lasi arī: Vakarā izdzer glāzi, no rīta pamosties jau par 1.5 kg vieglāka. Pa mēnesi izkusīs līdz pat 30 kg!

Pašās beigās mēs vēlētos jums teikt, ka organismā visi orgāni un visas ķermeņa daļas ir savstarpēji saistītas, tādēļ slimības un disbalanss vienā ķermeņa vietā ar laiku var radīt problēmas pavisam citur. Tieši tādēļ diemžēl bieži sanāk tā, ka simptomu ārstēšanās gadījumā, slimība pāriet hroniskā formā. Centieties daudz vairāk ieklausīties savā organismā un izprast tā sniegtos brīdinājuma signālus. Galu galā – veselība mums katram ir tikai viena, un tās stāvoklis atkarīgs no mums pašiem.

Pirms jebkādu medikamentu vai ārstniecisku līdzekļu lietošanas ieteicams vispirms konsultēties ar savu ārstu.

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">ko</cite>

    un vēl mums visiem ir nāves zīmogs.no tā mēs neviens neizmuksim,laj arī cik skaisti ziediņi mēs nebūtu.

Pievienot komentāru