No Polijas saņemtas ziņas par migrantu grupas virzīšanos uz Latvijas robežu

“Kā es varēju viņiem nepalīdzēt?” ar asarām acīs saka pierobežas iedzīvotāja Kristīna. Viņa raud, jo pašai bijusi pieredze ar migrantiem.

Kristīna dzīvo ap 20 kilometrus no robežas un divreiz satikusi mežā migrantus. Kristīnai viņu bija žēl, viņa neziņoja policijai, tikai palīdzēja viņiem.

“Tur bija ģimene ar mazu bērnu, un es aiznesu viņiem zupu.”

Kur viņi tālāk palika?

“Man ir bail aiziet gulēt, kad domāju, kādā situācijā ir šie cilvēki. Es viņiem aiznesu zupu, un pēc tam vairs viņus nesatiku. Es nezinu, kur viņi palika.”

Šiem cilvēkiem un bērniem nav jāatrodas mežā, uzskata cilvēktiesību aktīvisti. Viņu atnestajos attēlos ir redzami migrantu bērni, kas safotografēti pie robežzonas.

 

Lasi arī: 3 zodiaka zīmēm šodien sākas “melnā neveiksmju līnija” – lūk kā to pārvarēt maksimāli viegli

Mēs esam šajā demonstrācijā un pieprasām, lai tiktu atvērts koridors humānai un medicīniskai palīdzībai migrantiem, kuri ir mežā.

Jo mēs ticam, ka bērniem nav jāpaliek mežā, bērniem nav tur jādzīvo un nav tur jānomirst,” stāsta Polijas sieviešu tiesību aizsardzības centra pārstāve Kaja Jašinko.

Pirms dažām dienām tika ziņots, ka kādai sīriešu bēgļu ģimenei nomiris gadu vecs bērniņš. Cilvēktiesību aktīvisti vēsta, ka Polija šo ģimeni ir piespiedusi atgriezties Baltkrievijā. Humānās palīdzības sniedzējiem ir ziņas par to, ka starp pierobežā mirušajiem bērniem ir arī tādi, kas turpat mežā arī apbedīti.

Lūk video:

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru