No Polijas saņemtas ziņas par migrantu grupas virzīšanos uz Latvijas robežu

LTV korespondente Odita Krenberga, kas pašlaik atrodas Polijā, atsaucoties uz poļu cilvēktiesību aktīvistu sniegto informāciju, vēsta, ka migrantu grupa, kas padzīta no Polijas, tagad tiek virzīta uz Baltkrievijas un Latvijas robežas pusi.

Cilvēktiesību aktīviste, akcijas “Mātes uz robežas” organizatore Joanna Stančuka saņēmusi informāciju, ka ap 100 migrantu, kas pirms dažām dienām pārrāva Polijas robežu, bet kurus Polijas spēki atspieda atpakaļ, tiekot virzīti uz Latvijas pusi.

Saņēmām tādas ziņas no bēgļiem, kuri no poļu robežas Kužnicā tika atspiesti atpakaļ uz Baltkrieviju, ka viņi tiek virzīti uz Latviju.

Tās ir ziņas, ko saņēmām šodien pa telefonu no tiem migrantiem, kuri tiek vesti. Daļa ir ievietoti hallē, bet daļu virza uz Latvijas pusi. Un tie ir pārsvarā vīrieši, kuri tiek vesti konvojā.”

Lasi arī: 3 zodiaka zīmēm šodien sākas “melnā neveiksmju līnija” – lūk kā to pārvarēt maksimāli viegli

Sazinoties ar Latvijas robežsardzi, gan tiek ziņots, ka pagaidām pastiprināta aktivitāte no Baltkrievijas puses nav novērota. Bet mūsu robežsargi esot gatavi jebkādam pavērsienam, arī tam, ka situācija eskalējas.

Tikmēr pie Polijas un Baltkrievijas robežas pulcējas cilvēktiesību aktīvisti, prasot varas iestādēm steidzami rīkoties, lai sniegtu palīdzību nožēlojamos apstākļos esošajiem migrantiem, it īpaši sievietēm un bērniem.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un noskatītos video sižetu 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru