Noticis kārtējais balsojums par Pavļuta demisiju – lūk kas notika šoreiz

 

Ceturtdien Saeimā notika kārtējais balsojums par veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisijas pieprasījumu. 

 

53 deputātiem balsojot pret  D. Pavļuta  demisijas pieprasījumu, 37 deputātiem balsojot par, bet vienam atturoties, Pavļuts izturēja neuzticības balsojumu un saglabā veselības ministra amatu.

Šis jau bija otrs parlamentāriešu neuzticības balsojums Pavļutam. Septembrī veselības ministra demisiju rosināja “Zaļo un zemnieku savienības” (ZZS) frakcija. 16. septembra parlamenta sēdē Pavļuta demisiju neatbalstīja 50 deputāti, bet atbalstīja 34.

Lasi arī: Publicēta informācija, kas tieši mainīsies pēc 15. novembra lokdauna – kādi un kam būs atvieglojumi

Ceturtdien Saeima skatīja pie frakcijām nepiederošo deputātu Māra Mičerevska un Didža Šmita, kā arī opozīcijā esošo partiju ZZS un “Saskaņa” pieprasījumu par veselības ministra demisiju.

 

Neesot sasniedzis mērķus

Uzrunājot deputātus, Mičerevskis norādīja, ka Pavļuts nav sasniedzis paša nospraustos ambiciozos mērķus ministra amatā, piemēram, vakcinēšanas pret Covid-19 mērķus, tāpat viņš norādīja uz kritisko situāciju slimnīcās un ministra slikto komunikāciju ar medicīnas nozari.

Es nevaru teikt, ka veselības aprūpē viss bija ļoti burvīgi un tad atnāca Pavļuts un visu sačakarēja. Veselības aprūpē ir ilgstošas, ielaistas problēmas un pie tām nav vainīgs Pavļuts. Viņš stājās amatā, kad iepriekšējās ministres vadībā bija izgāzts vakcīnu iepirkums,” klāstīja Mičerevskis.

Viņš gan nenoliedza, ka Pavļuts amatā nebūtu centies. “Mums visiem Latvijā patīk, ka cilvēki cenšas, bet rezultāts šoreiz ir katastrofa. Cilvēki nav pārliecināti, ārsti un speciālisti nav uzklausīti. Droši vien, ka Pavļuts ir centies, taču šiem centieniem nav bijuši augļi,” pauda Mičerevskis.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk, un piedalies aptaujā par Pavļuta demisiju

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru