Nu jau oficiāli: Valdība nosaukusi nozares, kurās vakcinācija būs obligāta, kā arī pateikusi datumu no kura nevakcinētos varēs atlaist no darba

Valdība trešdien atbalstīja obligātu vakcinācijas pret Covid-19 prasību vairākās nozarēs; Tāpat noteikts datums, no kura darba devēji varēs atlaist nevakcinētos darbiniekus. 

Valdība trešdien atbalstīja obligātu vakcinācijas pret Covid-19 prasību ārstniecības, sociālās aprūpes un izglītības iestādēs. Savukārt citās nozarēs, ja darbinieks strādā saskarsmē ar klientiem vai ir nozīmīgs uzņēmuma darbībai, darba devējiem būs tiesības pēc 1.oktobra atlaist nepotētos darbiniekus.

Par izmaiņām gan vēl jālemj Saeimai.

 

Derīgs sertefikāts

Valdības atbalstītie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā paredz, ka valsts institūcijās klātienē sniegt un saņemt pakalpojumus varēs personas, kurām ir derīgs Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu.

Vai atbalsti ideju, ka atsevišķās profesijās (skolotāji, mediķi, policisti) vakcinācija ir obligāta?

Bez tā pakalpojumus sniegs klātienē vienīgi tad, ja tos nav iespējams sniegt attālināti vai pakalpojuma sniegšana attālināti rada risku cilvēka pamattiesību nodrošināšanai. Līdz šī gada 31.decembrim vēl varēs sertifikātu aizstāt ar negatīvu Covid-19 testu.

Lasi arī: Atklāj, kāds varētu būt rīcības plāns attiecībā pret tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri nebūs vakcinējušies

Obligātā vakcinācija noteikta tām nozarēm, kurās nodarbinātajiem darba pienākumos ir darbs situācijās, kurās tiem ir palielināts risks inficēt citas personas, it īpaši strādājot ar personām, kurām Covid-19 infekcija var radīt palielinātus riskus veselībai (gados vecākas personas, personas ar hroniskām slimībām un citas), kā arī kontaktējoties ar lielu skaitu personu, kuru veselības stāvoklis nav zināms.

Tādējādi darbiniekiem ārstniecības, sociālās aprūpes un izglītības iestādēs vajadzēs būt potētiem. Izglītības jomā vakcinētiem jābūt ne tikai skolotājiem, bet arī citiem darbiniekiem, kuri nonāk saskarē ar izglītojamajiem.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru