Pavļuts paziņo labus jaunumus attiecībā uz Covid-19 un nākotnes perspektīvām

 

Veselības ministrs Daniels Pavļuts pavēstījis pozitīvus jaunumus attiecībā uz Covid-19 inficēšanās norisēm, kā arī ko tas nozīmēs Latvijas iedzīvotājiem. 

 

Viena no galvenajām Covid izraisītajām problēmām biaj slimnīcu noslodze. Tomēr tagad situācija ir mainījusies. Ministrs norāda, ka samazinās to ar Covid-19 inficēto cilvēku īpatsvars, kuri nonāk slimnīcā.

Viņš skaidroja, ka pirms vēl nesen vidēji 12% no Latvijā visiem Covid-19 inficētajiem cilvēkiem pēc kāda laika nonāca slimnīcā. Tagad šis rādītājs nokrities līdz tikai 5% – 6%.

Veselības ministrs valdības sēdē norādīja, ka iemesls šādām izmaiņām esot tāds, ka pieaug  Covid-19 vakcinācijas apjomi. Vakcinētie iedzīvotāji, kuri inficējas ar Covid-19, daudz biežāk var slimību uzveikt mājās, nemaz nedodoties uz slimnīcu.

Tomēr ir arī vērojama viena negatīva un bīstama tendence – Latvijas iedzīvotāji līdz pēdējam cenšas  atliek sazināšanos ar ārstu. Līdz ar to bieži ir gadījumi, kad  mediķu rokās nonāk jau smagi gadījumi. Pavļuts izsaka pieļāvumu, ka tas varētu būt viens no iemesliem, kādēļ Latvijā ir salīdzinoši lielāka Covid mirstība, nekā citās valstīs.

Viņš aicina iedzīvotājus vērsties pie sava ārsta laicīgi un nebaidīties veikt testus.

Lasi arī: Liepājas slimnīcā no Covid-19 miris ģimenes ārsts, kura praksē bija reģistrēti 1396 pacienti

D. Pavļuts arī norāda uzsvēra, ka Latvijas slimnīcās šobrīd vietas ir pietiekoši daudz un ir visas iespējas iedzīvotājiem palīdzēt.

Tā, piemēram, pagājušajā nedēļā (15. līdz 21.nov)  – Latvijas slimnīcās esot bijuši aizņemti 53% Covid-19 paredzēto gultu, bet 22. novembrī – 54%.

Covid-19 nodaļās pašlaik aizņemti 53% gultu, bet intensīvās terapijas nodaļā 57% (pagājušajā nedēļā 62%).

 

Tiesa ir arī sliktās ziņas un par tām raksta turpinājumā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru