Zavadska: “Izskatās, ka apmēri, cik varētu būt saņēmuši viltus sertifikātus, ir prātam neaptverami.”

Situācijas, kad par slimnīcās nonākušajiem Covid-19 pacientiem ir aizdomas par viltus vakcinācijas sertifikātiem, nav tikai atsevišķi gadījumi, bet gan ievērojama daļa, intervijā Latvijas Radio atzina Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska.

Valsts policijā ir vairāki desmiti kriminālprocesu aizdomās par viltus Covid-19 sertifikātiem. Izskanēja informācija par vairākiem ar Covid-19 saistītiem nāves gadījumiem, kur slimniekiem, iespējams, bija viltots sertifikāts.

Lasi arī: Pavļuts paziņo labus jaunumus attiecībā uz Covid-19 un nākotnes perspektīvām

Zavadska skaidroja, ka aizdomīgos gadījumos to, vai cilvēks ir patiesi saņēmis vakcīnu, nenosaka tikai vienkāršoti pēc antivielām, bet gan tas “ir komplekss jautājums”, ko vērtē eksperti.

Taujāta par slimnīcās nonākušajiem cilvēkiem ar vakcinācijas sertifikātu un aizdomām par tā viltošanu, imunizācijas speciāliste atzina, ka tie nav tikai atsevišķi gadījumi.

Tie noteikti nav daži vai uz vienas rokas saskaitāmi gadījumi. Izskatās, ka apmēri, cik varētu būt saņēmuši viltus sertifikātus, ir prātam neaptverami. Neviena normāli domājoša cilvēka smadzenes to nespēj saprast.

Un tā ir tomēr ievērojama daļa, nevis atsevišķi gadījumi,” atklāja Zavadska.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru