Piesakies dalībai digitālo stāstu laboratorijā par pārtikas atkritumu mazināšanu

Piektdien, 20.septembrī, Ventspils Jauniešu mājā no plkst. 16:00 līdz 19:00 notiks digitālo stāstu laboratorija, kurā profesionālu video mākslinieku vadībā varēsi izveidot stāstu par pārtikas atkritumu mazināšanu savā ikdienā, tev zināma pārtikas aktīvista pieredzē, savā kopienā, organizācijā, valstī vai pasaulē.

Ar šiem digitālajiem stāstiem vēlamies atgādināt, ka pasaulē katru gadu tiek izmesta viena trešā daļa no saražotās pārtikas, kas rada lielu piesārņojumu un liek aizdomāties par dažādu resursu izniekošanu milzīgos apjomos: ūdens, augsne, bioloģiskā daudzveidība, elektroenerģija, cilvēku ieguldītā enerģija, laiks un arī nauda. No visiem klimata pārmaiņu cēloņiem pārtikas atkritumu veidošanos ir visvieglāk novērst, pie tam ikviens no mums savā ikdienas dzīvē var dot savu ieguldījumu.

Ja tev jau ir pārtikas atkritumu mazināšanas pieredze savā virtuvē vai pazīsti kādu, kura pieredze iedvesmo tevi, piesakies dalībai digitālo stāstu laboratorijā, izveido stāstu un palīdzi iedvesmot citus!

Digitālo stāstu laboratorijā:

Uzzināsi, kāpēc pārtikas atkritumi ir globāla problēma un kāpēc pārdomāta rīcība veicina pozitīvas izmaiņas;

Apgūsi dažādas digitālo stāstu veidošanas tehnikas un iemācīsies plānot video veidošanas norisi;

Izveidosi 3 – 5 minūšu garu digitālo video stāstu par pārtikas atkritumu mazināšanu.

Laboratoriju organizē biedrība “Zaļā brīvība” un tajā piedalīsies filmu kompānijas “Voyvi” speciālisti, kas veido stāstus par cilvēkiem, pilsētām, lietām un notikumiem. “Voyyi” padalīsies ar vienkāršiem, bet efektīviem rīkiem, kā veidot video, sākot no scenārija un beidzot ar pēdējo montāžas sekundi.

Dalība digitālo stāstu laboratorijā ir bezmaksas. Līdzi ņem savu datoru, mobilo telefonu un austiņas. Piesakies un uzzini vairāk, rakstot Facebook vēstuli Ventspils Jauniešu mājai, rakstot uz e-pasta adresi [email protected], klātienē Kuldīgas ielā 13 vai zvanot 20238456.

Spread the love

Pievienot komentāru