Sinoptiķis Trallis nepiekrīt Bricim, un prognozē “ekstrēmus” laika apstākļus

Bricis uzsver, ka modēlētie aukstuma scenāriji sūtot to no “dažādām pusēm” – gan no Krievijas un Kazahstānas, gan arī no Skandināvijas.

Šobrīd joprojām šie scenāriji nav vienojušies savā starpā, kas galu galā tas būs par procesu un no kurienes pie mums ieplūdīs aukstums. Ticamība joprojām nav pārāk liela,” norāda Bricis.

Tiesa, jo tuvāk būs nedēļas nogale, jo precīzākas prognzoes varēs izteikt.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs jau informēja, ka darba nedēļas otrajā pusē Latvijas teritoriju no austrumiem sasniegs plaša aukstā gaisa masa. Debesis lielākoties klās mākoņi, caur tiem pa laikam uzspīdēs arī saule un nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Dienās gaisa temperatūra būs no -4…-10° Kurzemē līdz -12…-18° valsts austrumu daļā.

Lasi arī: Tiesu izpildītājs atstāj sirmgalvi bez naudas un dzīvokļa – kas ar nelieti tagad notiks

Naktīs uz piektdienu un sestdienu sals turpinās pastiprināties un austrumos termometra stabiņš noslīdēs zem -20°. Šī brīža prognozes liecina, ka pie labvēlīgiem apstākļiem valsts austrumu rajonos neliela iespējamība ir arī -25° salam, tādēļ nedēļas gaitā aicinām sekot līdzi aktuālākajai prognožu informācijai.

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru