Svītrainās sansevērijas jeb līdakas astes ietekme uz cilvēka veselību

Auga lietošana ārstnieciskos nolūkos:
Sniedz organismam spēku.
Palīdz no bronhiem izvadīt gļotas.
Darbojas kā miega zāles.
Palīdz pret vēdera sāpēm.
Palīdz novērst traumas rezultātā radušos piepampumu.
Cīnās ar astmu.

Kā pareizi lietot?

Auga saknes novārījumu izmanto kā tonizējošu, miegu izraisošu vai atkrēpojošu līdzekli.
Amenorejas ārstēšanai sagatavojiet pelnus. Pagatavojiet maisījumu, kas veidots no saspiestiem auga kātiem un mazliet sāls. Pēc tam sadedziniet tos uz nelielas uguns. Ņemiet šķipsniņu vai divas iegūto pelnu un sajauciet tos kopā ar vienu tējkaroti tīras vai rafinētas eļļas. Klājiet to virsū trīs reizes dienā vismaz 3 – 7 nedēļu garumā.

Lasi vēl: Ārsti iesaka sāpju mazināšanai NELIETOT ibuprofēnu, jo tu pakļauj sevi šādam riskam!

Pret diareju pievienojiet vienu šķipsniņu iepriekš minēto pelnu pie karsta ūdens vai jebkāda cita karstā dzēriena.

Traumu, sastiepumu vai muskuļu sāpju gadījumā samaliet augu šķidrā pastā kopā ar tāda paša daudzuma kurkuma sakni. Uzklājiet iegūto masu uz traumētās zonas. Sasaitējiet šo vietu un atstājiet to šādu vismaz pāris dienas.

Lai kontrolētu sava ķermeņa svaru, ņemiet trīs līdz četras šķipsniņas iepriekš pagatavoto pelnu, sajauciet tos kopā ar paniņām vai kokosriekstu ūdeni, kā arī kontrolējiet treknu produktu patēriņu uzturā. Dienā vismaz 30 – 40 minūtes nodarbojieties ar fiziskām aktivitātēm, jo tas palīdzēs vēl iedarbīgāk atbrīvoties no liekā svara.

Kas attiecas uz kuņģa slimībām vai čūlām, ņemiet trīs līdz četras šķipsniņas iepriekš minēto pelnu, sajauciet kopā ar vienu līdz divām tējkarotēm izkausēta sviesta. Lietot nepieciešams divus līdz trīs mēnešus.

Pietūkumu gadījumā, kas radušies traumu rezultātā – no auga lapām nepieciešams izspiest vienu tasīti sulas. Pievienojiet klāt pa vienai līdz divām tējkarotēm sāls un tamarindu, tad lieciet masu vārīties. Kamēr maisījums vēl ir silts, uzklājiet to uz problemātiskajām zonām.

Augu, kas sasmalcināts pastā, iespējams izmantot astmas ārstēšanai.

UZMANĪBU! Auga sula var radīt ādas kairinājumu un izraisīt niezi. Iepriekš minētie pelni, ja tie lietoti pārlieku lielos daudzumos, var būt toksiski. Pašārstēšanās vai nepamatota un pārāk bieža auga lietošana var kaitēt jūsu veselībai. Ja ir iespējams, iesakām konsultēties ar profesionālu ājurvēda ārstu.

 

avots

Spread the love

Pievienot komentāru