“Tas ir noziegums.”; Millers komentē Viņķeles paziņojumu

Producents Juris Millers mikroblogošanas vietnē Twitter asi kritizējis bijušās veselības ministres Ilzes Viņķeles iesniegumu Ģenerālprokuratūrā, lai pārbaude par Covid-19 vakcīnu izvēli ritētu raitāk.

Kā zināms, Viņķele publicējusi paziņojumu, kurā atklāj, ka atbalsta Ģenerālprokuratūras pārbaudi par Covid -19 iepirkšanas lēmumiem Veselības ministrijā.

Viņķele atzina, ka viņas “stratēģiska, politiska un cilvēciska kļūda bija lēmums piedāvāt valdībai tādu Covid-19 vakcīnu iepirkumu, kurā no tobrīd teorētiski pieejamajām vakcīnām lielāko daļu veidoja “AstraZeneca” un “Johnson&Johnson” vakcīnas”.

Par šo kļūdu es atvainojos Latvijas iedzīvotājiem,” pauda Viņķele.

Savukārt Millers uzsver, ka tā nav kļūda, bet gan noziegums.

“”Kļūda”, kas ir prasījusi cilvēku dzīvības. Tā nav kļūda. Tas ir noziegums. Un stulbums,” raksta Millers.

Jau ziņots, ka ģenerālprokurors Juris Stukāns ceturtdien, realizējot savas pilnvaras, atzinis par nepieciešamu Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokuroram veikt pārbaudi par Covid-19 vakcīnu iepirkumu, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

Prokurora pārbaudes gaitā tiks vērtēti visi apstākļi, kas saistīti ar vakcīnu iegādi un tās rezultātā radušos situāciju. Tāpat pārbaudē vērtēs arī 9.marta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu saistībā par Covid-19 vakcīnu iepirkumu.

Vienlaikus, kā ziņoja aģentūra LETA, lielākā daļa valdību veidojošās koalīcijas frakciju līderu neredz nepieciešamību vērtēt arī Ministru kabineta locekļu krimināltiesisko atbildību par neveiksmīgo Covid-19 vakcīnu iepirkumu. Tikmēr opozīcijas politiķi aicina prokuratūru vērtēt ne tikai Veselības ministrijas ierēdņu, bet arī politiķu atbildību.

Spread the love

Pievienot komentāru