Beidzot lielāka skaidrība, kad Latvijā atkal varētu atvērt veikalus u.c. pakalpojumus

 

Beidzot ieviesta lielāka skaidrība, kad Latvijā atkal varētu atvērt lielāko daļu veikalu, un atcelt lielāko daļu ierobežojumu, kas ieviesti, lai cīnītos ar pandēmiju. 

Covid-19 pandēmijas laikā par visu tirdzniecības vietu atvēršanu atkal varētu sākt domāt tad, kad valstī netiktu reģistrēti vairāk par konkrētu koronavīrusu gadījumu skaitu! Šis “maģiskais skaitlis” arī tad varētu būt atskaita, kas jāsasniedz, lai tiktu atcelti liela daļa ierobežojumu.

 

Šādu informāciju intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs. Šis “maģiskais skaitlis” ir ne vairāk par aptuveni 270 jaunā koronavīrusa gadījumiem dienā.

Viņš atzina, ka ar šādu saslimušo skaitu dienā Latvija panāktu divu nedēļu kumulatīvo saslimstību ap 200 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Pēc epidemiologa teiktā, šādu indikatīvo rādītāju izmantojot arī daudzas citas valstis, lai saprastu, vai situācija tiek kontrolēta.

Patlaban Latvijā ik dienu tiekot reģistrēti ap 850 jauniem saslimšanas gadījumiem, bet divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 660 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Lasi arī: Smagā negadījumā Lietuvā bojā gājis latvietis (+ VIDEO)

Perevoščikovs atzina, ka arī valstīs, kurās saslimstība ar Covid-19 patlaban ir krietni zemāka nekā Latvijā, stingri ierobežojumi aizvien ir spēkā, jo pastāv jauni riski, tai skaitā saistībā ar atšķirīgo vīrusa paveidu, kurš tiek uzskatīts par krietni lipīgāku.

 

Šķir otru lapu, la  lasītu par iespējamo citu ierobežojumu atcelšanu (plus video ar pilnu interviju)

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru