Vai izmanto tikai pasi? Gaidāmas milzu pārmaiņas, kas noteikti lielākajai daļai nepatiks!

Pase lielākajai daļai cilvēku Latvijā ir galvenais dokuments, tikai pēc dam ierindojas elektroniskā identifikācijas karte, kur ir populāra jauniešu un studentu vidū, jo to ir ne tikai vieglāk pērnēsāt, bet tai ir arī savas priekšrocības. Bet vai kāds būs dzirdējis par to, ka drīzumā pases vairs nebūs galvenais dokuments?

Izrādās, ka tā tiešām būs, sākoties 2023. gadam. Pie tam jāņem vērā, ka elektroniskā identifikācijas karte būs nepieciešama pilnīgi visiem iedzīvotājiem, tas vienkārši būs obligātais dokuments, kā iepriekš pase.

Tiem, kam mīļas ir pases, būs iespējams tās atjaunot, tomēr zināms, ka tas vairs nebūs obligāti. Tieši tāpat, lai izvairītos no lielāka finansiālā sloga elektroniskās identifikācijas kartes termiņš tagad būs jau veseli 10 gadi, kas savā ziņā ir kāds pluss!

Tāpat zināms, ka pie jaunajām ID kartēm būs piestrādāts jauns dizains. Bilde būs krāsaina un tikšot veikti dažādi citi uzlabojumi, pagaidām, gan nav zināms vai elektroniskā identifikācijas karte būs dārgāka, kā līdz šim, tomēr zināms, ka tās cenas noteikti būs zemāka par pasi.

Zināms, ka tagad Latvijā ID kartes tiek pasūtītas daudz vairāk, nekā pašas pases. Aptuveni 120 000 iedzīotāju jau ir atteikušies no papīra formāta pasēm, lai tās aizstātu ar ID karti un šis cipars tikai turpina augt.

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Raksta autoram vajadzētu pievērst uzmanību gramatikai.Tik īsā tekstā,pārāk daudz kļūdu.

Pievienot komentāru