Vēl tikai līdz 20.septembrim var pieteikties sociālajai stipendijai “Studētgods”

Studējošie vecumā līdz 25 gadiem (ieskaitot) no daudzbērnu ģimenēm, bāreņi un bez vecāku apgādības palikušie jaunieši un personas ar I vai II invaliditātes grupu vēl tikai līdz 20.septembrim aicināti pieteikties sociālajai stipendijai “Studētgods”. Stipendija noteikta 160 eiro apmērā 10 mēnešus gadā.

Jāatceras, ka pieteikšanās termiņu ievērot ir ļoti svarīgi, jo pēc 20.septembra saņemtie pieteikumi netiks pieņemti un izskatīti.

Lai pieteiktos stipendijai, šo sociālo grupu studentiem jābūt imatrikulētiem 1.kursā koledžas un bakalaura līmeņa programmās pilna laika klātienē valsts un privātajās augstskolās un koledžās. Pieteikties var arī tad, ja studējošais atjaunojas studijām 2022.gada rudens semestrī pēc studiju pārtraukuma koledžas un bakalaura līmeņa programmās pilna laika klātienē. Šoruden stipendijai var pieteikties arī 2.kursā studējošie – tajā skaitā arī tie, kuri stipendiju saņēma jau 1. kursā, ja vidējā svērtā atzīme iepriekšējā semestrī ir “6” un augstāka.

Stipendijas piešķiršanai izvirzīti vairāki nosacījumi. Tā, centralizēto eksāmenu rezultātiem matemātikā jābūt ne zemākiem par 30%, bet latviešu valodā ne zemākiem par 40%. Savukārt studiju laikā vidējai svērtajai atzīmei jābūt 6 un augstāk, studentam jābūt sekmīgam un bez akadēmiskiem parādiem. Kritēriji tiek pārskatīti reizi semestrī.

Pieteikties stipendijai “Studētgods” var, izmantojot Latvija.lv pakalpojumu https://latvija.lv/lv/Epakalpojumi/EP223/Apraksts

Ja rodas tehniski jautājumi, aicinām rakstīt: [email protected]; savukārt, ja radušās neskaidrības saistībā ar “Studētgods” mērķa grupas kritērijiem, aicinām sazināties ar Sabiedrības integrācijjas fondu, rakstot: [email protected].

Plašāku informāciju un atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem meklējiet IZM tīmekļvietnē.

Spread the love

Pievienot komentāru