Veselības ministrs Daniels Pavļuts nācis klajā ar paziņojumu par esošo situāciju ar veselības nozares organizācijām

Pavļuts pauda pateicību visiem, kas bija gatavi sniegt atbalstu Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā lielajos stacionāros, tostarp pašvaldību slimnīcām, privātajam sektoram un ārstniecības personām, kuras brīvprātīgi gatavas pieteikties darbam stacionāros.

Veselības ministrs vēlreiz apliecināja, ka ārstniecības personu mobilizācija, kas iepriekš minēta kā galējais iespējamais solis Covid-19 pacientu ārstniecībā, šobrīd nav VM dienas kārtībā. Ņemot vērā nozaru organizāciju pretimnākšanu un brīvprātīgu mediķu iesaistīšanos, tā, visticamāk, arī nebūs nepieciešama, ja vien situācija nekļūs kritiska.

Vai tu uzskati, ka Pavļutam ir jādemisionē no sava veselības ministra amata?

Jau vēstīts, ka premjers Krišjānis Kariņš (JV) pēc ceturtdien notikušajām konsultācijām ar valdību veidojošām partijām un veselības ministru ierosināja piektdien sarīkot koalīcijas pārstāvju un mediķu organizāciju tikšanos, lai veidotu dialogu un rastu risinājumus veselības nozarei sarežģītajā situācijā.

Iepriekš jau vēstīts, ka šonedēļ, kad sabiedrībā nonāca ziņas par iespējamu mediķu mobilizāciju Covid-19 slimnieku ārstēšanai, vairākas Latvijas ārstu pārstāvošas organizācijas pieprasīja veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisiju.

Kariņš trešdien pēc sarunām ar Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) pārstāvjiem uzsvēra, ka sadzird un izprot ārstu neapmierinātību par sadarbības un dialoga trūkumu veselības nozarē, organizējot darbu Covid-19 pandēmijas izraisītās veselības aprūpes sistēmas pārslodzes pārvarēšanai.

Lasi arī: Dumpis skaidro, kāpēc pieaugs vakcinēto īpatsvars starp inficētajiem

Savukārt ceturtdien premjers norādījis, ka Veselības ministrijai kopā ar nozares pārstāvjiem ir būtiski turpināt darbu pie mērķtiecīgas vakcinācijas aptveres palielināšanas un Covid-19 pacientiem paredzētu gultu izvēršanas un nepieciešamā personāla nodrošināšanas.

Ceturtdien Kariņš tikās ar veselības ministru un Jaunās Konservatīvās partijas, Nacionālās apvienības un Attīstībai/ Par! pārstāvjiem, lai pārrunātu izveidojošos situāciju veselības aprūpes nozarē un iespējamos risinājumus.

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru