Veselības ministrs Daniels Pavļuts nācis klajā ar paziņojumu par esošo situāciju ar veselības nozares organizācijām

Piektdien īsi pirms premjera Krišjāņa Kariņa (JV) sasauktās koalīcijas pārstāvju un mediķu organizāciju tikšanās par risinājumiem veselības nozarei sarežģītajā situācijā, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) nācis klajā ar paziņojumu.

Viņš ar veselības nozares organizācijām vienojas par ciešāku sadarbību lēmumos par pandēmiju un savstarpēju atbalstu slimnīcu krīzes pārvarēšanā.

Lasi arī: Dumpis skaidro, kāpēc pieaugs vakcinēto īpatsvars starp inficētajiem

Veselības ministrijā (VM) informē, ka ceturtdien un piektdien veselības ministrs divpusēji tikās ar virkni veselības aprūpes nozares organizāciju – Jauno ārstu asociāciju, Veselības aprūpes darba devēju asociāciju, Latvijas Slimnīcu biedrību, Māsu asociāciju, kā arī Ārstu biedrību.

Veselības ministrijai dialogs ar nozari ir kritiski svarīgs. Lemjot par ārkārtas situāciju medicīnā, esam strādājuši ciešā sazobē ar veselības dienestu un lielo slimnīcu vadītājiem. Lēmumos par pandēmijas vadību ciešāk iesaistīsim arī virkni nozaru organizāciju,” pauda Pavļuts.

Ministrijā norādīja, ka Pavļutam un nozares pārstāvjiem bija vienota izpratne par solidāru Covid-19 krīzes pārvarēšanu, tostarp atbalstot universitātes un reģionālās slimnīcas, kurās, strauji pieaugot Covid-19 pacientu skaitam, tiek veidotas aizvien jaunas gultas un nodaļas slimnieku ārstēšanai.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un piedalītos aptaujā (paud savu viedokli par to, vai Pavļutam jādemisionē)

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru