Vestards Šimkus paziņojis, ka uz laiku pārtrauc profesionālo darbību

 

“Par jaunajem “spēles noteikumiem” es uzzināju vien piektdien, saņemot vēsti, ka nedrīkstēs notikt mans amerikāņu klaviermūzikas solo koncerts Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, kas bija plānots 4. decembrī.

Šī ir vissarežģītākā solo programma manā repertuārā, tāpēc pavadīju aptuveni vienu mēnesi, vairākas stundas katru dienu to gatavojot.

Koncerta organizētājus jau laicīgi – šī gada 8.novembrī (vēl pirms koncerta biļešu laišanas tirdzniecībā) – telefoniski biju informējis, ka man nav un nebūs vakcinācijas sertifikāta un ka varu piekrist šo koncertu sniegt tikai tādā gadījumā, ja jaunākie MK noteikumi arī turpmāk ļaus nevakcinētiem mūziķiem uz skatuves uzstāties, pirms tam uzrādot negatīvu testu,” raksta Šimkus.

Viņš vēsta, ka 9. novembrī no koncerta organizatoriem saņēmis telefona zvanu, kurā ticis informēts, ka tāda iespēja jaunajos noteikumies it kā esot paredzēta vēl līdz 15. decembrim, tāpēc vienojušies koncertu izsludināt.

Lasi arī: Nosaukts vecums, no kura visiem iedzīvotājiem būs ieteicama balstvakcināciju pret Covid-19

Tomēr piektdien, 26. novembrī telefoniski un nākamajā dienā vēlreiz – ar e-pasta starpniecību – koncertzāles pārstāvji viņam darījuši zināmu, ka noticis pārpratums esošo MK noteikumu interpretēšanā, jo tagad uzstāties tomēr drīkstot tikai vakcinēti vai šo vīrusu pārslimojuši mūziķi.

Šimkum lūgts atbildēt ar oficiālu e-pasta vēstuli, kurā apstiprināts, ka koncerts ir jāatceļ, jo viņš nevar uzrādīt vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, ko viņš arī izdarījis.

Mūziķis arī pauž pateicību koncerta rīkotājiem no Vidzemes koncertzāles “Cēsis”, ka šīs “jezgas laikā, viņi vienmēr saglabāja cilvēcīgu, labvēlīgu un iejūtīgu attieksmi.”

Šimkus vēsta, ka pagaidām esošajos apstākļos turpinās vingrināties klavierspēlē un varbūt pat sakomponēt kādu skaņdarbu.

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru