VIDEO: Viņķele skaidro, kāpēc pret Covid-19 nevakcinē politiķus

Viens no aktuālajiem jautājumiem, kurš vakcinācijas kontekstā bieži tiek uzdots sabiedrībā ir par to, kāpēc pret Covid- 19 netiek vakcinēti politiķi. Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele intervijā sniedz atbildi uz šo jautājumu!

 

“Šī jezga, kurā mēs – valdība un politiķi – pavadām savas diskusijas par vakcināciju, nekādā ziņā neveicinās atsaucību vakcinēties. Gluži pretēji. Līdz ar to ar sekām būs jāstrādā,” raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu”, komentējot jautājumu par vakcinācijas procesu un vakcīnu izvēli Latvijā, norādīja bijusī veselības ministre Ilze Viņķele (A/P!).

Vai atbalstītu politiķu vakcinēšanu kā prioritāro grupu!

Politiķe arī skaidroja, ka situācijā, kad premjers pieprasījis ministres demisiju, nav citas izvēles, demisijas pieprasījums ir izpildāms. “Manis pārstāvētā apvienība ir pietiekami atbildīga un nopietns partneris valdībā, lai saprastu, ka valdības stabilitāte šobrīd ir ļoti nozīmīgs faktors.”

Lasi arī: Porziņģa iespējamā draudzene publicējusi divdomīgu ierakstu, kas vēl vairāk apstiprina aizdomas

“Runājot par to, vai “Pfizer” vakcīnu mazāks iepirkums patiešām būs bijusi kļūda, to mēs redzēsim. Mana prognoze ir, ka Latvijas lielākā problēma būs tā, ka mums jau pavasara beigās būs ārkārtīgi jāstrādā, lai pierunātu cilvēkus vakcinēties.

Latvijas pamatproblēma būs nevis vakcīnu nepieejamība, bet cilvēku nevēlēšanās vakcinēties,” uzsver Viņķele.

“Ir jārāda piemērs, ka vakcinēties ir droši, jāskaidro ieguvumi no vakcinācijas. Vakcinējoties pret Covid-19, blaknes nav lielāks kā vakcinējoties pret gripu.”

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kāpēc Latvijā netiek vakcinēti politķi (plus pilns VIDEO)

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru