10 kļūdas, kuras autovadītāji pieļauj sazinoties ar policijas darbiniekiem

  • Nekādā gadījumā ja policists tev nav lūdzis, tad nekāp ārā no automašīnas, neatver motora pārsegu un neveic nekādas darbības, ja policista kungs tev to nav lūdzis. Pat nedomā izkāpt ārā un notīrīt automašīnas numuru, ja tas ir netīrs (tad vairāk attiecās uz dubļaino un ziemas laiku).
  • Ja policists tev jautā attaisīt bagāžnieku. Kas jādara? No sākuma tev ir viņam jāpajautā – tas ir lūgums vai pieprasījums? Lūgumus autovadītājs drīkst arī neizpildīt, tās ir viņa tiesības. Ja tas ir pieprasījums, tad bagāžnieks ir jāver vaļā obligāti, bet tikai tad ja tiek sastādīts protokols.

Lasi vēl: Ārsti brīdina, ka 95% iedzīvotāju ir inficēti ar bīstamiem parazītiem, bet to paši nezina

  • Uzvedība. Ko jādara sazinoties ar policistu? Jālamājas vai pielīst? Patiesībā nevajag darīt ne pirmo, ne otro. Policists – arī ir tikai cilvēks, tikai formas tērpā. Dialogam ir jābūt pavisam mierīgam. Bez scēnām.
  • Atbildes. Daudzi autovadītāji atbild uz pilnīgi visiem jautājumiem ko uzdod policists. Tas ir ļoti nepareizi. Ja tiek uzdoti daudz jautājumu, tad tev ir jānoskaidro kādēļ ir šāda interese, ja neesi pārkāpis noteikumus. Droši drīksti policistam jautāt parādīt viņa dokumentus tev tuvāk.

 

avots

Spread the love

Pievienot komentāru