80 gadu vecumā mūžībā devies latviešu rakstnieks un režisors

Trešdienas, 12. maija, vakarā, atrazdamies slimnīcā, pēkšņi no dzīves šķīries allaž radošu ideju pilnais un darboties alkstošais režisors un rakstnieks, kurš savas dzīves laikā sarakstīja vairākas lugas un romānus.

 

Andrejs Migla saņēma arī atzinību – titulu “Gada liepājnieks 2020”, ziņo portāls “irliepaja.lv”.

Andrejs Migla – rakstnieks, režisors, lektors, pedagogs, scenārists. Vairāku lugu un romānu autors, lielākā daļa no tiem sarakstīti kopā ar Valdi Rūmnieku.

Rakstījis libretus mūzikliem un dramatizējumiem, scenārijus un režiju folkloras uzvedumiem un skolotāju koru salidojumiem, kā arī rakstus par radio teātri. Sarakstījis grāmatu par Liepājas teātra aktrišu folkloras kopu “Atštaukas” un Liepājas teātra Klaipēdas kursu. Strādājis Liepājas teātrī un Latvijas Radioteātrī.

Lasi arī: Atklājusies informācija par Kazaņas skolā nogalinātās skolotājas varonīgo rīcību

Andrejs Migla dzimis 1940. gada 30. novembrī Bauskas novada Cerauskas pagasta “Mauriņos” lauksaimnieku ģimenē. 1941. gada 14. jūnijā kopā ar vecākiem deportēts. 1946. gadā atgriezies Latvijā, audzis mātesmāsas Irmas Lejas ģimenē.

Bijis precējies ar dzejnieci un Latvijas televīzijas žurnālisti Maiju Miglu-Streiču. Ģimenē dzimuši divi bērni – meita Kristīne Lagzdiņa un dēls Kaspars Migla.

 

Šķir otru lapu, lai noskatitos VIDEO ar A. Miglas uzstāšanos grāmatas prezentācijas pasākumā

Spread the love

Pievienot komentāru