Levits izsaka savas domas par valdības atlaišanu esošajā situācijā

Gan sabiedrībā, gan virtuālajā vidē arvien skaļāki kļūst saucieni un mājieni par esošās valdības vājumu un nepieciešamību to nomainīt (tiesa, netrūkst arī valdības atbalstītāju)!

Tagad savas domas paudis Valsts prezidents.

 

Patlaban mēs atrodamies krīzes vidū, un krīzes vidū mainīt valdību būtu neprātīgi, preses konferencē pēc tikšanās ar premjeru Krišjāni Kariņu (JV) pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Levits sacīja, ka, meklējot šajā sarežģītajā situācijā kaut ko principāli jaunu, varam ieiet purvā. Patlaban par valdības nomaiņu domāt nevajadzētu, un izskatās, ka šī ļoti neviendabīgā koalīcija ir to sapratusi, izteicās Valsts prezidents.

Abas amatpersonas tikšanās laikā pārrunāja divus jautājumus – otrdien valdībā panākto konceptuālo vienošanos par mēreniem ierobežojumiem, kā arī jautājumus par valdības stabilitāti.

Levits uzsvēra, ka sabiedrības interesēs ir, ka valdība uzlabo un turpina darīt savu darbu.

Lasi arī: Aculiecinieks Daugavpils skolas logos pamana ko aizdomīgu

Prezidents atgādināja, ka parlamentārā sistēmā ir iespējama atsevišķu ministru nomaiņa un viņu darbs visu laiku tiek vērtēts gan no sabiedrības, gan premjera, gan prezidenta puses.

Visi ministri strādā kā nu kurš, bet aktuālas maiņas nav nepieciešamas. Tas primāri ir ministru prezidenta uzdevums – teikt, vai viņš var sastrādāties,” uzsverot, ka aktuālu ministru nomaiņu patlaban nesaredz, pauda Levits.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (un nobalsotu aptaujā par savām domām – vajag vai nevajag atlaist valdību)

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru