Covid-19 vakcinētajiem nākotnē varētu būt atviegloti ierobežojumi, piedāvā VM; Detaļas rakstā

Pret Covid-19 vakcinētas personas nākotnē varētu tikt dota virkne priekšrocību! Par to liecina Veselības ministrijas (VM) valdības sēdē otrdien izskatīšanai iesniegtā prezentācija par ieteikumiem izņēmumu ieviešanai vakcinētām personām Latvijā.

 

Piemēram, vakcinētām personām varētu ļaut lielākā skaitā pulcēties brīvā dabā un atrasties ar citiem vakcinētiem cilvēkiem iekštelpās.

Prezentācijā skaidrots, ka vakcinēta persona ir tāda, kurai pagājis periods divas nedēļas pēc pabeigta vakcinācijas kursa. Vakcinēties ar “AstraZeneca” – arī no 21. līdz 90. dienai pēc pirmās devas.

Lasi arī: VIDEO: jaunas detaļas par uzbrukumu Lapmežciema skolas direktoram

Tāpat persona ir vakcinēta, ja ir saņemta vakcīna, kuru atzinusi Eiropas Zāļu aģentūras (EMA) vai Pasaules Veselības organizācija (PVO), vai regulators, ar kuru ES vai Latvijai ir līgums par ražotāju pārbaužu atzīšanu.

Kā norādīts prezentācijā, šo izņēmumu ieviešanas nosacījumi ir pietiekama sabiedrības un riska grupu vakcinācija, atbilstoša epidemioloģiskā situācija, nodrošināta pieejamība vakcinācijai plašai sabiedrībai ne tikai prioritāri vakcinējamām grupām, novērsti iespējamie riski diskriminācijai, ieviesta efektīva vakcinācijas fakta kontrole (Digitālie zaļie sertifikāti).

To ieviešanai būtu divi posmi: tuvākajā laikā ieviešami izņēmumi, kas saistīti ar specifiskiem gadījumiem (rutīnas skrīnings, sociālās aprūpes centri, karantīnas), bet pie pietiekamas aptveres – izņēmumi, kas attiecas uz plašāku sabiedrību.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu kādi ir Vesleības ministrijas tuvākajā laikā plānotie ievciešamie pasākumi

Spread the love

Pievienot komentāru