Publicēta informācija, kas tieši mainīsies pēc 15. novembra lokdauna – kādi un kam būs atvieglojumi

Pēc tā sauktā lokdauna, kas beigsies 15. novembrī, plānots atcelt arī vakara mājsēdi, taču paredzēts saglabāt lielu daļu no ierobežojumiem, kas bija noteikti iepriekš.

Tostarp tirdzniecības centri brīvdienās un svētku dienās nestrādās. To paredz valdībā skatītie priekšlikumi. Tiesa, par atsevišķiem pasākumiem vēl nav vienošanās starp ministrijām.

Pakalpojumi un pasākumi “zaļajā režīmā”

Veselības ministra padomnieks Kaspars Bērziņš valdības sēdē informēja, ka pēc 15. novembra aizvien spēkā paliks virkne ierobežojumu, tāpat kā pamatā visi pakalpojumi un pasākumi notiks tikai “zaļajā režīmā”.

Izņēmumi, kuri aizvien saglabāsies “sarkanajā režīmā”, iekļauj pastu, sabiedrisko transportu, finanšu pakalpojumus, fotogrāfijas dokumentiem, dažāda veida remontu, tostarp avāriju novēršanu, publiskos pakalpojumus, ēdināšanas pakalpojumus līdzņemšanai un izmitināšanas pakalpojumus.

Plānots, ka notiks tikai kultūras pasākumi ar sēdvietām, proti, aizvien nenotiks tādi pasākumi, kuros nav sēdvietu, taču dievkalpojumi varēs notikt klātienē – “zaļajā režīmā”.

Lasi arī: Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājs iezīmē drūmu ainu par tuvāko nākotni

Pasākumos varēs pulcēties ne vairāk par 1000 cilvēkiem. Ja būs virs 500, jāsadala sektoros pa 300.

Vienlaikus “zaļā režīma” pasākumos un pakalpojumos – bērni ar pieaugušajiem līdz 12 gadu vecumam varēs izmantot tos bez kontroles, savukārt no 12 gadu vecuma – ar skolas testu vai sertifikātu.

Sabiedriskā ēdināšana, izklaide, reliģiskās vietas, kultūras pasākumi varēs strādāt no plkst. 6 līdz plkst. 21. Ēdināšanas vietās pie viena galdiņa varēs būt ne vairāk kā četras personas, bet atstarpei starp galdiem būs jābūt ne mazākai par trim metriem.

Pēc Bērziņa paustā, šie pasākumi vēl nav pieņemti – par tiem vēl nav vienošanās starp ministrijām.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru