LDDK: gāzes pieejamība uzņēmējiem un samaksājama elektroenerģijas cena ir kritiski svarīga darba devēju noturībai krīzes apstākļos

Šonedēļ, turpinot prasīt risinājumus no valdības un atbildīgajām ministrijām energoresursu pieejamībai uzņēmējiem, Latvijas Darba devēju konfederācijas vadība tikusies ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni u.c. saistīto institūciju un kapitālsabiedrību pārstāvjiem.

“Ne tikai mājsaimniecībām, bet arī uzņēmējiem gāzes pieejamība tiks nodrošināta. Par to šonedēļ beidzot guvām pārliecību, tiekoties ar Ministru prezidentu un ekonomikas ministri,” pēc tikšanās pauda LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Lasi arī: 2022.gada pirmais pusgads: Citadele sniedz nozīmīgu atbalstu Baltijas ekonomikai un jaunos aizdevumos izsniedz 646 miljonus eiro

“Nākamais solis ir elektroenerģijas cenas stabilizēšana un “Nord Pool” biržas spekulāciju nepieļaušana. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai ir jārosina starptautiska izmeklēšana, kā varēja rasties vienas stundas cena 4000 eiro/MWh.

Tas raisa daudz jautājumu un nedrošību par nākotni. Ražotājiem nav iespējams prognozēt un plānot jebkādu attīstību jau tā sarežģītajos apstākļos. Šobrīd daudzas ražotnes iepriekš minēto apstākļu dēļ ir apturētas.

 

Visi atbalsta pasākumi, kas plānoti (OIK pārcelšana, sadales tarifa kompensēšana, granti), palīdzība lielajiem, energointensīvajiem patērētājiem – to visu jāievieš pēc iespējas ātrāk, lai neraisītu situācijas tālāku eskalāciju.

Arī interesanti: Šovasar nemitīgi palielinās ceļošanai ņemto aizdevumu skaits un vidējā summa

Spread the love

Pievienot komentāru