Nākamajā ziemā gāze jāsaņem caur LNG termināli

Apvienība “Attīstībai/Par!” rosinājusi pirmdien, 22.augustā, koalīciju veidojošo partiju Sadarbības sanāksmē steidzami izskatīt jautājumu par LNG termināļa būvniecību.

Augusta beigas bija premjera Krišjāņa Kariņa un ekonomikas ministres Ilzes Indriksones termiņš iepriekš noteiktais, kurā lemt par turpmāko rīcību saistībā ar sašķidrinātās gāzes termināļa vai termināļu būvniecību.

“Valdība ir saņēmusi pretendentu pieteikumus LNG termināļa būvniecībai jau maijā. Līdz šim brīdim tālāki politiski lēmumi nav pieņemti, nav arī zināms, ka tādi tiktu gatavoti un līdz augusta beigām atlikušajās divās valdības sēdēs taps pieņemti. “Attīstībai/Par!” vēlas dzirdēt, vai un kāds lēmuma projekts tiek sagatavots un uzstās uz tādu lēmuma pieņemšanu, kas dos iespēju LNG terminālu Latvijā uzbūvēt visātrākajos termiņos,” Juris Pūce, “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas vadītājs.

“Attīstībai/Par!” uzstāj uz neatliekamu jautājuma par LNG termināļa vai termināļu būvniecību izskatīšanu un lēmuma pieņemšanu, uzsverot, ka šobrīd zaudēto laiku nākamā gada rudenī atgūt nebūs iespējams. Savukārt, rīkojoties atbildīgi un izlēmīgi, varam nodrošināt, ka nākamā gada ziemā terminālis jau funkcionēs.

Spread the love

Pievienot komentāru