Aizsardzības ministrs Artis Pabriks izsakās par Latvijas karavīru un bruņojuma sūtīšanu uz Ukrainu

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks izteicies par Latvijas karavīru un bruņojuma sūtīšanas uz Ukrainu jautājumu. Viņš paziņojis, ka  Latvija plāno Ukrainai piegādāt gan letālu, gan neletālu aprīkojumu, taču netiek apsvērta karavīru sūtīšana.

Ministrs neatklāj, ko tieši Latvija sūtīs ukraiņiem, bet tas lieti noderēs Ukrainas aizsardzībai. Pabriks arīdzan nosoda tās Eiropas valstis, kas nav gatavas sniegt militāru palīdzību Ukrainai.

Mēs neapsveram karavīru sūtīšanu uz Ukrainu. Mēs zinām, ko mēs dosim ukraiņiem, bet es precīzi pateikšu tad, kad šīs lidmašīnas nolaidīsies Ukrainas lidostā.

Bet mēs zinām. Mēs paredzam, ka tur būs gan Latvijas ražojumi, gan arī lietas, kas ir mūsu noliktavās, bet nav Latvijas ražojumi. Bet tie Ukrainas potenciālajai aizsardzībai būtu ļoti svarīgi,” stāsta Pabriks.

Lasi arī: Pavļuts nosaucis kritērijus un ciparus pie kuriem gaidāma ierobežojumu pastiprināšana Latvijā

Tiešu draudu Latvijai pašlaik nav

“Mēs būsim gatavi piegādāt gan letālas lietas, gan neletālas lietas. Tas attiecas uz visām trim Baltijas valstīm. Mēs neesam vienīgie. Es ļoti nožēloju, ka mums ir atsevišķas Eiropas valstis, kas dažādu iemeslu dēļ nav gatavas to darīt. Es domāju, ka tas nav pareizi,” spriež aizsardzības ministrs.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru