Apspriež jaunas idejas, kā sodīt regulāros ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus

Satiksmes nozares pārraugošās iestādes secinājušas – ir autovadītāji, kurus pat lieli sodi neizlabos; jādomā citi veidi, kā mazināt šādu agresīvu pārkāpēju skaitu.

Aptuveni seši simti autovadītāju Latvijā ir tādi, kuri regulāri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus. Viņi vismaz divas reizes gadā nonāk policijas redzes lokā, jo pārkāpuši atļauto ātrumu vismaz par 30 kilometriem stundā.

Lasi arī: Šajās trīs zodiaka zīmēs dzimušie, ar lielu iespējamību, novembrī nokļūs veiksmes “melnajā sarakstā”

Šādus autovadītājus sodi neizlabos tāpēc jādomā citi veidi, kā mazināt šādu agresīvu pārkāpēju skaitu. Kādi tie varētu būt, atbildes meklē ReTV.

 

Bojā gājuši jau 119 cilvēki

Šogad gandrīz 16 tūkstošos ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši jau 119 cilvēki. Nereti avārijas izraisītas, jo pārsniegts atļautais ātrums.

Lai mazinātu šo statistiku un mazinātu arī regulāro pārkāpēju negatīvās aktivitātes, Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā eksperti pieļauj, ka jāvēršas arī pret tiem, kuri ir tā saucamie hroniskie pārkāpēji.

“Tas, ko mēs no savas puses izdarījām – paņēmām tos transportlīdzekļu vadītājus, kuri gada laikā, periodā no 2019. gada 1. jūnija 2020. gada 1. jūnijam, vairāk kā divas reizes ir pārkāpuši atļauto braukšanas ātrumu par 31 km/h,”

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru