Atmaskota Gobzema «īsā atmiņa» un liekulība, jeb kādus ministra krēslus viņš piedāvāja ZZS un Parādniekam

Alda Gobzema pārmetumi pašlaik veido dubultmorāli. Viņš ar skarbiem vārdiem apsūdzējis savu līdzšinējo biedru Artusu Kaimiņu jaunās valdības izveides atbalstīšanā, lai gan vēl nesen «tajā pašā kompānijā» cerējis uz iekšlietu ministra amatu, ziņo portāls BNN.lv

Vēl pirms tam kā premjera kandidāts Gobzems piedāvājis labklājības ministra posteni 13.Saeimā neievēlētajam Imantam Parādniekam no Nacionālās apvienības, bet Zaļo un zemnieku savienībaiatlicinājis aizsardzības ministra krēslu, saredzot tur Raimondu Bergmani. Vai tiešām politiķim ir tik «īsa» atmiņa?

Sarunas, ko publicēja raidījums de facto, liecina, ka Gobzemam iecere sadarboties ar tagad viņam tik netīkamajām «vecajām partijām» radusies jau vairāk nekā pirms četriem gadiem. Publicētajā sarunas izrakstā tieši Gobzems mēģinājis pierunāt Kaimiņu sadarboties gan ar ZZS, gan Vienotību, lai tiktu «iekšā».

———————————————————————————————

Kaimiņš: Ar ko tad lai es vienojos? Viņi [LRA] grib vienoties ar nacionālajiem.
Gobzems: Vienalga. Lai viņi vienojas ar nacionālajiem arī.
Kaimiņš: Bet ko tad man darīt? Man jāpaceļ cepure tādā gadījumā.
Gobzems: Kāpēc tev jāpaceļ cepure?
Kaimiņš: Bet ja viņi sāks draudzēties ar nacionālajiem?
Gobzems: Bet nav jau citi varianti. Vienīgais reālais variants ir
draudzēties ar nacionālajiem un “Vienotību”. Un vēl “zaļie zemnieki”.
Kaimiņš: Bet kā es ar Lembergu varu draudzēties?
Gobzems: (..) Koalīcijā ta jāiet. Tad jau nav jēgas, tev vajag tikt varā iekšā.
Kaimiņš: Man nepatīk, es varētu viņiem visiem tikai uzšaut pa seju.
Gobzems: Nav jau citu variantu.
Kaimiņš: Kaut kā zūd viss tas uzstādījums, b**ģ.

———————————————————————————————

Arī uzstādījums nesadarboties ar ZZS, kuru iepriekš virza Jaunā konservatīvā partija,pazūd tieši tad, kad premjera krēslam pietuvinās Gobzems. Par Zemkopības ministra amata krēslu premjera kanidāts Gobzems piedāvā izšķirties Edgaram Tavaram un Arnim Krauzem no Zaļo un zemnieku savienības.

Nākamā nekonsekvence Gobzema spriedumos redzama saistībā ar viņa dēvēto «komunistu» Jāni Reiru. Ekonomikas ministrijas vadību Gobzems savas premjera kandidatūras laikā piedāvāja tieši Reiram. Tam pašam Jaunās Vienotības deputātam, par kura esamību finanšu ministra amatā šobrīd viņš ir ļoti neapmierināts. Ja jau komunists, tad kāpēc Gobzems viņu lika arī savā valdības redzējumā?

Baltic news, News from Latvia, BNN.LV, BNN-NEWS.COM, BNN-NEWS.RU

 

Gobzems savā Facebook kontā nekaunas paust arī nu jau pretēju viedokli par paša virzīto veselības ministra kandidātu Juri Jurašu (JKP). Tolaik, kad, starp citu, jau sen bija publiski zināms par Jurašam piedāvāto kukuli un KNAB neapmierinātību par šīs informācijas publisku paušanu, Gobzema prāt, Jurašs bija «spēcīgākais kandidāts, lai realizētu visas iecerētās reformas». Tomēr tagad Jurašs esot no «mazās ļaužu grupiņas», uz kuru neattiecas bezkompromisa tiesiskums, lai arī pret viņu uzsākts kriminālprocess.

 

Iespējams, problēma ir nevis jaunās valdības sastāvā, bet gan tajā, ka nav īstenojusies neviena no Gobzema ambīcijām – kļūt par Latvijas premjeru vai vismaz iekšlietu ministru. Nevar, protams, izslēgt, ka politiķim ir vienkārši ļoti slikta atmiņa. Tādā gadījumā – veselību!

Spread the love

Pievienot komentāru