Beidzot aizturēts Eiropā meklētāko noziedznieku sarakstā iekļautais Gatis Zvingulis no Latvijas

G. Zvinguli tur aizdomās par to, ka 2017. gadā Ventspils novada Zlēku pagastā, esot alkohola reibumā, konflikta laikā ar 9. klases absolventiem un viņu tuviniekiem ar nazi sadūra kādu no pieaugušajiem, kas centās nepieļaut tālāku konflikta eskalāciju. No gūtajiem miesas bojājumiem cietušais mira.

Valsts policijā skaidroja, ka tā ir aktīvs šīs ekspertu platformas dalībnieks, un piebilda, ka šis nav pirmais gadījums, kad šī personu meklēšanas ekspertu tīkla ietvaros ir tikuši aizturēti Valsts policijas starptautiski meklētie noziedznieki apsūdzībās par smagu noziegumu izdarīšanu.

Šobrīd kā viens no bīstamākajiem noziedzniekiem no Latvijas joprojām tiek meklēts par dzimumnoziegumiem aizdomās turētais Alvis Beketovs, kā arī Ivans Agapitovs un Deniss Konaskins, kuri tiek turēti aizdomās par futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavību organizētā grupā.

LASI ARĪ: Saeima nolēmusi – zināms, kas notiks ar tiem, kurus pieķers ar viltus Covid sertifikātiem

Policija aicināja aplūkot citu valstu meklēšanā izsludināto noziedznieku fotogrāfijas. “Ņemot vērā ES pilsoņu brīvas pārvietošanās tiesības, nepastāvot robežkontrolei starp ES dalībvalstīm, nevar izslēgt varbūtību, ka kādi no meklētājiem noziedzniekiem varētu slēpties Latvijā,” norādīja policijā.

Spread the love

Pievienot komentāru