Bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs nācis klajā ar jauniem draudiem par kodolieročiem

Ar bīstamiem draudiem saistībā ar kodolieročiem klajā nācis bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, kurš tagad ieņem Drošības padomes vicepriekšēdētāja amatu.

Viņa aso retoriku gan centās mīkstināt citas Krievijas amatpersonas. Par ko ir stāsts? Par Krievijas reakciju uz iespējamo Zviedrijas un Somijas pievienošanos NATO aliansei. D. Medvedevs izteicis nepārprotamus mājienus, ka šādā gadījumā Krievija varētu izvietot kodolieročus Kaļiņingradā!

Maskava joprojām izvērtē, kādi pasākumi būtu veicami valsts drošības stiprināšanai, ja Somija un Zviedrija pievienosies NATO, sestdien paziņojis Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško.

Viņš norādījis, ka abu Ziemeļvalstu pievienošanās aliansei izsauks “stratēģiskas pārmaiņas”, taču vēl esot pāragri runāt par Krievijas kodolieroču varbūtējo izvietošanu Baltijas jūras reģionā, vēsta aģentūra “Interfax”.

Lasi arī: Ministru prezidents Krišjānis Kariņš nācis klajā ar svarīgu paziņojumu visiem iedzīvotājiem

Tikmēr bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, kurš tagad ieņem Drošības padomes vicepriekšēdētāja amatu, iepriekš izteicis draudus izvietot kodolieročus Kaļiņingradas apgabalā.

Krievijas atkārtotais iebrukums Ukrainā, licis Somijai mainīt līdzšinējo neitralitātes politiku, un ceturtdien Somijas augstākās amatpersonas publiski paziņoja par savu atbalstu dalībai NATO, un tuvāko dienu laikā līdzīgs paziņojums sagaidāms arī no Zviedrijas.

Gruško brīdinājis, ka gadījumā, ja NATO pārvietos savus kodolieročus tuvāk Krievijas robežai, Maskava uz to attiecīgi reaģēs.

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru