Cepts lasis ar dārzeņiem, bazilika un sinepju jogurtu. Slavenā šefpavāra gardā recepte tavam Lieldienu galdam!

Pagatavošanas gaita

1.Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija.

2.Nomizojam kartupeļus, pārgriežam lielākos uz pusēm. Pēc tam cepam kartupeļus cepešpannā ar verdošu sālītu ūdeni vidēji augstā temperatūrā 10 līdz 12 minūtes vai kamēr tie ir izvārījušies.

3.Sagriežam zaļās pupiņas un liekam pannā 2 minūtes pirms vārīšanās beigām. Sagatavojam bazilika lapiņas.

4.Nosusinām dārzeņus un ieliekam lielā bļodā. Pievienojam uz pusēm sagrieztus tomātus un atkaulotas olīvas kopā ar pusi bazilika lapiņu.

5.Pievienojam ½ ēdamkaroti olīveļļas, samaisām sastāvdaļas un liekam cepešpannā. Sakratām, lai izveidotos vienmērīgs slānis, un apkaisām ar jūras sāli un melnajiem pipariem.

6.Ievietojam laša fileju bļodā, pievienojam ½ ēdamkaroti olīveļļas un uzspiežam virsū ½ citrona sulas. Nedaudz apkaisām ar garšvielām un atstājam ievilkties.

7.Laša fileju ar ādu uz augšu liekam virsū dārzeņiem. Nogriežam 4 citrona ripiņas un uzliekam uz filejas, pēc tam cepam 10 minūtes vai kamēr fileja ir gatava.

8.Lai pagatavotu bazilika un sinepju jogurtu, atlikušās bazilika lapiņas ieliekam piestā un saberžam kopā ar šķipsniņu jūras sāls. Nomizojam un pievienojam ķiploka daiviņu, atkal saberžam visu kopā.

9.Ievietojam maisījumu bļodā un pievienojam sinepes, 4 ēdamkarotes grieķu jogurta un atlikušo citrona sulu. Pievienojam 1 ēdamkaroti neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas, labi samaisām, pievienojam garšvielas pēc izjūtas un pasniedzam kopā ar laša un dārzeņu sautējumu.

Lasi arī: Kāpēc medus burkā veidojas baltas putas un ko tas nozīmē. Tev jāzina, lai tev “neiesmērētu” viltotu mēslu

Lai labi garšo!

Priecīgas Lieldienas tev novēl britu šefpavārs Džeimijs Olivers, kurš pasaules slavu ieguvis, aktīvi popularizējot veselīgu uzturu un dzīvesveidu.

 

Padalies ar šo rakstu, iespējams tavam draugam noderēs šī recepte!

Spread the love

Pievienot komentāru