CNN nosaucis piecas skaistākās vietas Eiropā – sarakstā iekļauta arī vieta no Latvijas

Portāls  CNN  ir apkopojis tūrisma galamērķus, kas būs īsti atradumi mežonīgas dabas cienītājiem, kaut vai tikai, lai pamielotu acis šajā sarežģītajā laikā.

Sarakstā iekļauta arī viena vieta no Latvijas.

 

Vīna dārzi Luāras ielejā ar visām pilīm

Luāras ielejas pilis un mazpilsētu ainavas ir īsteni franciska pieredze. Luāras upes krasti iedvesmo ar savu nostāstiem bagāto vēsturi, tajos savu vietu atraduši gan augstdzimušo nami, gan daudzie cietokšņi, kas ir būtiski Francijas daudzajos karos, lai aizsargātu savu valsti.

 

 Nīderlandes nacionālais parks De Hoge Veluwe

“De Hoge Veluwe” nacionālais parks Nīderlandē būs īsts atradums Latvijas piejūras pļavu un Ķemeru dabas taku cienītājiem. 55 km2 lielais smilšu un mežu klajums iedveš Harija Potera cienīgu gaisotni, kur pastaigas laikā biežs viesis būs kāds vietējais briedis.

 

Lofotu salu arhipelāgs Norvēģijā

Lofotu salu lielākā vērtība ir to salīdzinoši nošķirtā izolētība no pārējās valsts. Tas ir septiņu salu kopums ar dziļiem fjordiem un jūras ērgļu nemitīgo lidināšanos apkārt sauszemei.

Pateicoties siltajām golfa straumēm, salu klimats vasarās ir netipiski silts. Šis ir viens no bagātākajiem Norvēģijas zivju rajoniem, salu arhipelāgu apdzīvo aptuveni 24 tūkstoši cilvēku.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru