Eksperti izsaka neaptveramas prognozes par siltuma rēķiniem nākamai ziemai: “Vienistabas dzīvoklis par janvāri varētu maksāt…”

Eksperti un uzņēmēji jau tagad izsaka prognozes par nākamajā ziemā gaidāmajiem siluma rēķiniem. Ja situācija būtiski nemainīsies, cenas būs prātam neaptveramas…

Rēķini nākamajā apkures sezonā diemžēl būs ļoti lieli. To Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja AS “Rīgas siltums” valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis.

Viņš skaidroja, ka AS “Latvenergo” šobrīd regulatoram ir iesniegusi tarifu, kas ir noteicošais Rīgā par siltumapgādi no termoelektrostacijām.

Tarifs, kas ir iesniegts regulatorā, kas stāsies spēkā no 1. septembra – tās cenas tur ir ļoti, ļoti dramatiskas. Kāda cena būs “Latvenergo” dabasgāzei, to mēs nezinām. Bet katrā ziņā tarifa griesti tur ir ļoti, ļoti augsti,” sacīja Talcis.

Tikmēr Ekonomikas ministrijas Enerģētikas finanšu instrumentu nodaļas vadītājs Gatis Silovs diskusijā “Krustpunktā” norādīja, ka tāda gāzes cena, kāda ir šobrīd, visticamāk, saglabāsies arī nākamajā ziemas sezonā, tomēr viņš uzsvēra, ka gāzes cenu prognozēt ir teju neiespējami Ukrainā notiekošā kara dēļ.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru