Top-5 iemesli, kāpēc pat spēcīgi pāri šķiras: izlasi, lai ar tevi tā nenotiek

Kāpēc pat tie, kuri, šķiet, bija kopā līdz ļoti sirmam vecumam, pēkšņi nolemj šķirties. Vai arī pāri, kuri it kā ir stiprāki par stipriem un tāpat – viss!

Varbūt “pēkšņi” šeit nav īstais vārds, un iemesli krājas kā sniega pikas? Par to stāsta psihoterapeite Jūlija Kaminska.

– Lielākā daļa cilvēku uzskata laulību kā ilgtermiņa savienību, kas nes laimi, prieku un labklājību. Patiesībā tas ir ģimenes izveides uzdevums – sniegt katram tās dalībniekam drošības sajūtu, mīlestību un pieņemšanu. Mēs visi vēlamies ne tikai uzturēt, bet arī attīstīt un uzlabot savas attiecības. Diemžēl nereti cilvēkiem nākas saskarties ar to, ka uzturēt vismaz neitrālu komunikāciju, piemēram, bērnu audzināšanas nolūkos, iespējams tikai pēc  laulības pārtraukšanas.

Attiecību pārtraukšana vienmēr ir sāpīga. Šķiršanās ir traumatisks notikums psihei. Pārdzīvojot šķiršanos, vairumā gadījumu cilvēkam nāksies saskarties ar parastās dzīves zaudēšanas sāpēm, atraidījumu, nolaidību, nodevību, nesaprašanos, vientulību. Bet tie ir tieši apstākļi, kurus cilvēks iztur visgrūtāk.

Lasi arī: Jūs pat nespētu iedomāties: 5 acīmredzamas kļūdas, kuras traucē zaudēt lieko svaru

Tieši tāpēc lēmums šķirties ilgus mēnešus un gadus var būt vienīgais patiesais ceļš uz sevis attīstību un jaunām iespējām, uz kuru pusi mēs ārkārtīgi baidāmies skatīties.

Vai ir vērts šķirties? Lai atbildētu uz šo jautājumu, ir jāsaprot radušos grūtību un konfliktu cēloņi. Es ierosinu sākt, aplūkojot 5 galvenos iemeslus, kas ir pietiekami labs iemesls laulības šķiršanai.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru