Top-5 iemesli, kāpēc pat spēcīgi pāri šķiras: izlasi, lai ar tevi tā nenotiek

Vardarbība ģimenē vai tās priekšteči

Mēs visi esam dažādi: kāds ir gatavs meklēt kompromisus, uzklausīt citu viedokli, savukārt citi pat neuzskata par nepieciešamu ierobežot savus emocionālos impulsus un … rokas. Ja laulātā rīcība apdraud bērnu, jūsu vai citu ģimenes locekļu dzīvību un veselību, jums nevajadzētu gaidīt, kamēr viņš sapratīs savas uzvedības nepareizību un tiks galā ar saviem agresijas uzbrukumiem.

Lai situācija nesasniegtu kritisko punktu, jau tagad vajadzētu būt satraucošiem šādiem signāliem: bieži draudi un izskanējis plāns to īstenošanai, psihisku slimību klātbūtne, tieksme uz skandāliem bez iemesla, piespiešana pret gribu.

 

Laulības pārkāpšana

Laulības pārkāpšana, saskaņā ar statistiku, stingri ieņem otro vietu starp šķiršanās iemesliem. Krāpšanās, kas tiek uztverta kā nodevība, bieži vien kļūst par neatgriešanās punktu attiecībām: tiek zaudēta uzticība, tiek zaudēta intīmā pievilcība.

Protams, katram ir atšķirīga attieksme pret šo parādību. Plaši valda uzskats, ka nodevība jāuzskata par ilgstošām attiecībām, nevis vienu vienīgu “nejaušu” laulības pārkāpšanu. Kad laulātais ik pa laikam atvainojas, bet turpina skatīties uz sāniem pēc emocijām, kaislības vai citiem stāvokļiem, tad jāuzdod sev jautājums:

Lasi arī: Jūs pat nespētu iedomāties: 5 acīmredzamas kļūdas, kuras traucē zaudēt lieko svaru

“Kāpēc man vajadzīgas šādas attiecības?” Ja jūs saskaraties ar kompleksiem vai scenāriju uzstādījumiem, piemēram, “kauns šķirties”, tad labāk šos jautājumus risināt kopā ar psihologu.

 

Viena no partneriem atkarība

Nav svarīgi, par ko ir runa – alkoholu, nelegālām vielām, azartspēlēm. Atkarības priekšmets ir tas, kura dēļ cilvēks ir gatavs noraidīt visas ģimenes intereses, atstāt novārtā savu tuvinieku labklājību, viņu veselību un dzīvību.

Tā patiesībā arī ir krāpšanās, ar neticamu emocionālās iesaistes pakāpi, tikai krāpšanās notiek nevis ar cilvēku, bet gan ar noteiktu vielu vai stāvokli (adrenalīna uztraukums). Šādā situācijā ir svarīgi saprast, ka vispirms ir vērts glābt sevi un savus bērnus. Iesaistīšanās pieauguša cilvēka glābšanā pret viņa gribu nav drošākais pasākums un bieži vien ir pilnīgi bezjēdzīgs.

 

Pretrunas dzīves skatījumā

Nereti savā praksē sastopos ar tādām situācijām, kad laulātajiem ir tikai parādi vai bērni no kopējā, un visā pārējā viņiem ir ļoti grūti atrast kopsaucēju. Strīda cēlonis var būt pat pelmeņu forma. Dažādi ieradumi, dažādi uzskati par ģimenes dzīvi, kas veidojas vecāku ģimenē, dažādi vaļasprieki un vaļasprieki – tas viss saasina konfliktsituācijas.

Aizvainojums no pārpratuma un noraidījuma agri vai vēlu var atsvērt siltas emocijas vienam pret otru.

 

Tuvinieku iejaukšanās

Bijušās PSRS plašumos vecāku, vecvecāku iejaukšanās jaunas ģimenes topošajos noteikumos un pamatos ir diezgan izplatīta parādība. Nespēja teritoriāli sadalīties un pārmērīga cieņa pret vecākajiem bieži neļauj mums aizstāvēt personīgās robežas. Krājas negatīvas emocijas, kas agri vai vēlu noved pie sabrukuma un aizkaitinājuma izvirduma uz tuviniekiem. Un te nav tālu un šķiršanās.

Visas aprakstītās situācijas lielā mērā ir radušās dziļāku iemeslu dēļ: nenobriedums un nesagatavotība laulībām, pārrunu prasmju trūkums (nevēlēšanās piekāpties vai, gluži otrādi, neizveidotas personiskās robežas, kad nevaru atspēkot un skaidri pateikt, ka “var”. nedari to ar mani”) ), vecāku ģimeņu uztverto scenāriju uzstādījumi, vecuma krīzes. Šos iemeslus var un ir jāatrisina, neizraisot krīzi.

Kāpēc, jūsuprāt, sākotnēji spēcīgi pāri tomēr šķiras? Dalies ar savu viedokli komentāros!

Spread the love

Pievienot komentāru