Ir jāzina šie paņēmieni visiem autovadītājiem, ja automašīna ir zem ūdens vai grimst

Ik gadu pasaulē ir neskaitāmu gadījumu, kad cilvēki noslīkst, nespējot izglābties no grimstošās automašīnas.

Varbūt mēs, Latvijā, nedzirdam par to tik bieži, tāpēc arī grūti ir iztēloties nonākšanu šādā situācijā. Tomēr uzskata, ka tev būtu jāzina, kā pareizi rīkoties šādā avārijas situācijā. Patiesībā, izglābties ir vieglāk, nekā tu domā.

Vai tu zini, ko darīt grimšanas gadījumā?

Lielākā daļa būtu šokā vai pat histērijā, apzinoties, ka ir iesprostoti grimstošā automašīnā – tas ir pats sliktākais reaģēšanas veids. Pat zvanot glābšanas dienestam, līdz laikam, kad viņi ieradīsies, būs jau par vēlu.

Brīdī, kad automašīna saskaras ar ūdeni, katra nākamā sekunde ir izšķiroša.

Rīcības plāns:

Centies saglabāt mieru, jo panika paņem daudz enerģijas, nelietderīgi izmanto jau tā ierobežoto gaisa daudzumu, un var tev pat likt noģībt.

Saprotams, ka tavs galvenais mērķis ir izkļūt no automašīnas tik, cik ātri tas vien ir iespējams. Vispirms, attaisi automašīnas logu un atsprādzē savu drošības jostu. Logs ir jātaisa vaļā, jo elektroniskās sistēmas ātri vien ūdenī sabojāsies. Ja automašīnai nokļūstot zem ūdens logi un durvis ir ciet, tad milzīgais ūdens spiediens uz automašīnas ārpusi ir tik liels, ka durvis atvērt ir neiespējami.

Ja logu neizdevās atvērt, vai tas atvērās tikai līdz pusei, to būs nepieciešams izsist ar kādu priekšmetu, vai kāju tēmējot uz stikla centra daļu.

Noskaties zemāk redzamo video, lai uzzinātu vairāk:

VIDEO

 

Spread the love

Pievienot komentāru