Ja pa nakti pamostas: Par kādām saslimšanām mūs brīdina bieža pamošanās naktī

Ja pa nakti pamostas

Ja pa nakti pamostas – Ķīniešu medicīnā tiek uzskatīts, ka bieža pamošanās naktī ir emocionāla stāvokļa simptoms, kas tiešā veidā ietekmē arī fizisko veselību.

Lai atšifrētu ķermeņa sūtītos signālus, ir jāpievērš uzmanība pamošanās laikam. Tāpat šajā rakstā ieteiksim vingrinājumus, kas palīdzēs situāciju novērst.

Ķīniešu medicīnā uzskata, ka cilvēka emocijas tiešā veidā ir saistītas ar veselību. Piemēram, skumjas maina stāju (cilvēks it kā sagumst uz priekšu) un rezultātā funkcionāli traucējumi atsaucas uz plaušām.

Tām nav pieteikoši daudz vietas, tāpēc pasliktinās plaušu apasiņošana, kā rezultātā, cilvēkam ar skumju emociju vieglāk ir saslimt ar dažādām elpošanas trakta iekaisumu slimībām.

Lasi arī: Produkti pret vēzi: 6 produkti, kas krietni samazina iespēju saslimt ar šo slimību, jo nogalina vēža šūnas

Rietumu sabiedrībā šādas slimības tiek pētītas psihosomatiskās medicīnas ietvaros. Piemēram, cilvēks, kuram ir nosliece ir regulāriem dusmu uzliesmojumiem, visticamāk, cieš no kuņģa slimībām.

Balstoties uz gadsimtiem seniem novērojumiem, ķīniešu medicīna ir izstrādājusi diagnostikas un ārstēšanas sistēmu: kā atpazīt noteiktus veselības traucējumus, izlabot emocionālo fonu, lai pasargātu sevi no slimībām.

 

Mošanās no plkst. 23.00 – 1.00: VILŠANĀS

Vilšanās emociju austrumu medicīnā saista ar žultspūšļa veselību. Savukārt katra orgāna darbība pēc kārtas ir saistīta ar laiku. Proti, naktī smadzenes nodarbojas ar visu orgānu atjaunošanās procesiem: mēs guļam, un bez mūsu apzinātas līdzdalības veģetatīvajai nervu sistēmai ir iespēja atjaunot visu, kas dienas laikā ir bijis traucēts, pārslogots un noguris. Žultspūšļa atkīvā nakts atjaunošanās iekrīt aptuveni pusnakts periodā.

Ja cilvēks šajā laikā pamostas un nespēj aizmigt, tad tas liecina par vilšanos dzīvē. Šī sajūta un domas traucē pilnvērtīgai atpūtai un uz emociju fona cieš žultspūslis. Vai otrādi: žultspūšļa slimība rada vilšanās emocijas. Arī šāda situācija ir iespējama. Ko darīt, ja miegs šajā nakts laikā ir traucēts?

 

Ja pa nakti pamostas: Vingrinājums

Ķīniešu medicīnā ir jēdziens “ci” – dzīvības enerģija, kas cirkulē caur ķermeni. Ja mēs pārdzīvojam, tad enerģija plūst augšup. Lai emociju nomierinātu ir nepieciešams to “laist” lejup vēdera rajonā.

Kā to izdarīt? Iedomājieties, ka jums iekšpusē ir straume vai strautiņš – dzīvs, kustīgs un tekošs – un tas seko jūsu rokām. Atlaidieties gultā pusguļus un pielieciet rokas priekšā sejai, un iztēlojieties, kā šis strautiņš plūst uz leju, vienlaicīgi arī rokas velciet uz leju. Lēnām un uzmanīgi līdz pat vēderam. Atkārtojiet šo kustību, līdz jutīsieties miegains.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru